Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση στην πολιτική ξεκληρίσματος και ανεργίας

Περιοδεία του βουλευτή του Αγ. Τζέκη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο από αγρότες, εργαζόμενους και τους κοινωνικούς φορείς του Νομού Σερρών για να ματαιωθούν τα σχέδια αφανισμού της τευτλοκαλλιέργειας και κλεισίματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, υπογράμμισε στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο εργοστάσιο ζάχαρης των Σερρών ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. «Αν "περάσει" το νέο σχέδιο κανονισμού της ΕΕ για τη ζάχαρη, δεν έχει μέλλον η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα», σημείωσε.

Το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Σερρών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αγγελο Τζέκη, περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ στις Σέρρες και συναντήθηκε με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Στη βιομηχανία απασχολούνται 141 μόνιμοι και 400 περίπου έκτακτοι εργαζόμενοι, ενώ περίπου 2.000 αγροτικά νοικοκυριά στο νομό ασχολούνται με την τευτλοκαλλιέργεια και εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες εξασφαλίζουν εισόδημα από τον τομέα αυτό της ελληνικής γεωργικής οικονομίας. Οπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι, όλος αυτός ο κόσμος διακατέχεται από μεγάλη αγωνία για το μέλλον του. Ο αφανισμός του κλάδου θα σημάνει ότι θα «φύγουν» από το νομό 17,5 δισ. έλεγαν. Μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων δήλωσαν ότι με την ημερίδα του ΚΚΕ, που έγινε πέρσι σχετικά με το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι του νομού πληροφορήθηκαν για πρώτη φορά για την πραγματική διάσταση του θέματος και για τις συνέπειες που θα έχει η αναθεώρηση της ΚΑΠ και οι προτάσεις της ΕΕ για τη ζάχαρη. Αυτός είναι ο λόγος, πρόσθεσαν, που εμπιστεύονται τις εκτιμήσεις του Κόμματος.

«Το Νοέμβρη θα αποφασιστεί αν η πρόταση της Κομισιόν γίνει πράξη, αν δηλαδή μειωθεί η θεσμική τιμή της ζάχαρης κατά 39% και αν υπάρχει μείωση κατά 42,6% στα ζαχαρότευτλα. Αμεσα θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός όλων όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική της ΕΕ, δηλαδή των εργαζόμενων, των αγροτών, των άλλων επαγγελματιών που εξασφαλίζουν το εισόδημά τους από την τευτλοκαλλιέργεια και την ύπαρξη της βιομηχανίας ζάχαρης, θα πρέπει με τον αποφασιστικό αγώνα να πιεστεί η κυβέρνηση, ώστε να μην υπογράψει την αναθεώρηση», τόνισε ο Αγγελος Τζέκης, μιλώντας στους εργαζόμενους της βιομηχανίας. Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες που έχουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση, γιατί υπερψήφισαν τη νέα ΚΑΠ και σήμερα οδηγείται και η τευτλοκαλλιέργεια στη συρρίκνωση έως και τον αφανισμό. Τέλος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποκρούσουν τις προτάσεις για περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, με σκοπό, όπως τους λένε, να μην κινδυνεύσουν οι βιομηχανίες στην περίπτωση που περάσει η αναθεώρηση για τη ζάχαρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ