Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπενθυμίζουν τη θέση τους για δημοψήφισμα οι Γάλλοι

Η Γαλλία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να είναι «σαφώς ελεγχόμενη», δήλωσε χτες ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το θέμα της τουρκικής ένταξης θα υποβληθεί στην κρίση του γαλλικού λαού με δημοψήφισμα.

«Εκφράσαμε την ευχή η συνολική διαδικασία, από τη στιγμή που αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, να ξεκινήσει στις 3 Οκτώβρη, να αποτελέσει αντικείμενο προσεκτικής μέριμνας, να είναι μία ανοιχτή, ελεγχόμενη διαδικασία και οι αξιώσεις να σημειώνονται με σαφήνεια σε κάθε ένα από τα στάδια του φακέλου. Αυτό το καταφέραμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Εγώ τάσσομαι υπέρ μιας διαδικασίας δεσμεύσεων, υπό τον όρο φυσικά ότι θα εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις προκειμένου αυτή η ένταξη να μπορέσει να πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε, υποβαθμίζοντας τις αποκλίσεις που παρατηρήθηκαν πάνω στο θέμα αυτό στους κόλπους της δεξιάς κυβερνητικής πλειοψηφίας της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός κατέληξε ότι αφού ολοκληρωθεί αυτή η «σαφώς ελεγχόμενη διαδικασία», «στο τέλος του δρόμου» οι Γάλλοι θα κληθούν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα, σύμφωνα με την επιθυμία που εξέφρασε ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ