Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νομοσχέδιο για τις στρατιωτικές σχολές

Το νομοσχέδιο περί «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3187/2003 ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΑΣΕΙ)», δηλαδή για τις στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων, κατατέθηκε χτες στη Βουλή και αναμένεται η ψήφισή του μέσα στον Οκτώβρη, όπως και του νομοσχεδίου περί Στρατολογίας, με το οποίο ρυθμίζονται και κωδικοποιούνται στρατολογικά θέματα.

Με το νομοσχέδιο για τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές προωθείται μια σειρά ρυθμίσεων, χωρίς ωστόσο να θίγονται ζητήματα εκδημοκρατισμού της λειτουργίας και του περιεχομένου σπουδών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και στην ουσία γίνεται παραπέρα προσαρμογή στα αμερικανονατοϊκά πρότυπα εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, με βάση τις ρυθμίσεις που προωθούνται:

  • Εισάγεται η δυνατότητα για τα ΑΣΕΙ να μπορούν να οργανώσουν και να λειτουργήσουν αυτοδύναμα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, σε γνωστικά αντικείμενα που ενδιαφέρουν τις Ενοπλες Δυνάμεις.
  • Γίνεται επαναπροσδιορισμός της διοικητικής δομής, της οργάνωσης και λειτουργίας των ΑΣΕΙ.
  • Θεσμοθετείται το Συμβούλιο Ανώτατης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, με ευρύτερη συντονιστική λειτουργία για θέματα που αφορούν τα ΑΣΕΙ και τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.
  • Γίνεται μισθολογική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΣΕΙ.
  • Αναβαθμίζονται τα ΑΣΕΙ, ώστε να είναι τόσο αυτά όσο και τα πτυχία τους πλήρως ισότιμα με τα ΑΕΙ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ