Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΛΑΥΘΜΥΡΙΣΜΟΙ: «"Είμαστε ουραγοί", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, παρουσιάζοντας την παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum για το 2005. Η ελληνική οικονομία χάνει συνεχώς έδαφος σε διεθνές επίπεδο και υποχώρησε στην 46η θέση από την 37η πέρυσι. Οι αιτίες εντοπίζονται στον εκτροχιασμό του ελλείμματος και στην αυξανόμενη απαισιοδοξία των επιχειρηματιών για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Μοναδική θετική εξέλιξη η μικρή βελτίωση που παρουσιάζει η χώρα σε δύο επιμέρους δείκτες, αυτούς της ολικής και επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας» (Από το βασικό θέμα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ... «Ως σημαντικότερη αιτία της υποβάθμισης αναφέρεται η κακή δημοσιονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους, αλλά και τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Ως σημαντικότερα προβλήματα αναφέρονται η γραφειοκρατία, η φορολογική νομοθεσία, η περιοριστική εργασιακή νομοθεσία και οι συχνές αλλαγές εφαρμοζόμενης πολιτικής» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ: «Αλλαγές στην αμοιβή των υπερωριών φέρνει η εφαρμογή του νέου νόμου του υπουργείου Απασχόλησης από την 1η Οκτωβρίου, με την προσαύξηση του ημερομισθίου λόγω νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης να κυμαίνεται από 25% έως 100%. Ταυτόχρονα, αρχίζει και η ισχύς του ελαστικού ωραρίου των 6 έως 10 ωρών ημερησίως (Από το βασικό θέμα της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).

ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ: «Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε το κομμάτι της Ολυμπιακής στην αεροπορική αγορά, στο εσωτερικό μέσω της συνεργασίας μας με την AEGEAN AIRLINES και στο εξωτερικό μέσω του δικτύου της LUFTHANSA», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρός της Γιοακίμ Στάινμπαχ, ο οποίος είπε ότι δε βλέπει «καμία διαφορά αν κλείσει η Ολυμπιακή. Ας μη φοβούνται οι Ελληνες, δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις στην εξυπηρέτησή τους και στον τουρισμό» (Από το βασικό θέμα του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ... «Ο μακρύς κατάλογος των νέων ανέργων των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τη ΓΣΕΕ. Πρόκειται για κατάλογο 110 επιχειρήσεων που έκλεισαν, μείωσαν το προσωπικό τους ή μεταφέρθηκαν σε όμορες χώρες το τελευταίο διάστημα, απολύοντας 16.445 εργαζόμενους» (Από το «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ