Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Σκληραίνει» τη... γιαλατζί αντιπολίτευση

Χαρακτηρίζοντας «αντιπερισπασμό» από την πλευρά της κυβέρνησης, την πρόταση για αλλαγή του ωραρίου των δημόσιων υπηρεσιών, που έθεσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και αποφεύγοντας ουσιαστικά να πάρει θέση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης επανέφερε το θέμα των προσωπικών συνεντεύξεων για την πρόσληψη φρουρών της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Οφείλουν απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα θέματα», είπε ο Ν. Αθανασάκης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και ζήτησε την «παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, κ. Παπαγγελόπουλου» για το θέμα των «προσωπικών συνεντεύξεων». Παράλληλα ο Ν. Αθανασάκης προχώρησε και σε νέες καταγγελίες για «γαλάζιες συνεντεύξεις» και προσλήψεις. Στη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, υποστήριξε «έγιναν πρόσφατα 45 προσλήψεις και κατά ένα περίεργο τρόπο, σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί, οι 35 από τους προσληφθέντες έχουν γεννηθεί στη Λαμία. Γενικός γραμματέας σε αυτήν τη Γραμματεία είναι ο κ. Τσαμαδιάς, ο οποίος κατάγεται, αν δεν κάνω λάθος, από τη Λαμία».

Παράλληλα χτες σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ», ο Θ. Πάγκαλος αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «παχύδερμο» που «δεν έχει ίχνος ευαισθησίας», δίνοντας έτσι δείγμα του τι εννοούν όταν λένε πως θα σκληρύνουν την αντιπολίτευση. Με αφορμή τις δηλώσεις Ρεγκούζα για το «γρηγορόσημο» και τις αποκαλύψεις για διαφθορά στα τελωνεία, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όλο αυτό το σύστημα είναι καραμανλικό. Ο Καραμανλής είναι η πηγή της διαφθοράς, του αυταρχισμού, της διάλυσης του κράτους και της οικονομίας». Ο ίδιος κάνοντας λόγο για «γαλάζιες συνεντεύξεις» για τις προσλήψεις στο δημόσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει και οδηγεί το κράτος δεκαετίες πίσω, στο κράτος της συναλλαγής και του ρουσφετιού».

Πίσω από τους σκληρούς χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις για τη δημιουργία εντυπώσεων, ο Θ. Πάγκαλος επιχείρησε να κρύψει την πλήρη ταύτιση του κόμματός του με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και τη συνέχιση από τη ΝΔ της ίδιας «ρουσφετολογικής» και αντιλαϊκής πολιτικής.

Εξάλλου σήμερα και αύριο θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να καθορίσει τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ