Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗ Σ
«Τα ψηφοδέλτιά μας θα λάμπουν από μάχιμους ανθρώπους»

Πλούσια η συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εκδήλωση στο Μενίδι, που οργάνωσαν οι ΚΟΒ του ΚΚΕ

Με τη συμμετοχή δεκάδων φίλων, οπαδών και μελών του ΚΚΕ έγινε προχτές το βράδυ η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι θέσεις του ΚΚΕ» που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Μενιδίου του Κόμματος, με κεντρικό μιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Με την παρουσία στην εκδήλωση και των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης Πανδημοκρατική Συσπείρωση Μενιδίου (ΠΑΣΥΜ) Βασίλη Τοπαλιανίδη και Θάνο Τραβασάρο έγινε μια πλούσια συζήτηση και εκφράστηκε έντονα η διάθεση απ' όσους συμμετείχαν σε αγώνα και δράση μπροστά και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο Σπύρος Χαλβατζής στην κεντρική ομιλία κάλεσε να ενισχυθούν οι συνδυασμοί που θα στηρίξει το ΚΚΕ, σημειώνοντας όμως ότι αυτό πρέπει να συνδυαστεί και με συμμετοχή όλων στη δράση. Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στις συζητήσεις για συνεργασίες που έχουν ξεκινήσει με αφορμή τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, το στέλεχος του Κόμματος ξεκαθάρισε: «Οι συνεργασίες μας θα έχουν κοινωνικοταξικά κριτήρια. Θα επιδιώξουμε στα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουμε να συμμετέχουν εργάτες, αγρότες, νέοι εργαζόμενοι, πολλές γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Συνολικά, θα φροντίσουμε, ώστε τα ψηφοδέλτια να λάμπουν από μάχιμους ανθρώπους. Από πρωτοπόρους αγωνιστές της θεωρίας και, κυρίως, της καθημερινής δράσης».

Καταλήγοντας το μέλος του ΠΓ επισήμανε: «Αγωνιζόμαστε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνιστική, διεκδικητική. Στις δημοτικές Νομαρχιακές εκλογές καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του δικομματισμού. Να γυρίσουν την πλάτη στη λογική του συμβιβασμού που καλλιεργεί ο ΣΥΝ. Να υποστηρίξουν, να ψηφίσουν τα ενωτικά, αγωνιστικά ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοι. Και αυτό γιατί τα κόμματα αυτά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της ακρίβειας, της ανεργίας, αλλά και την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για την προώθηση στη ζωή της πολιτικής της ΕΕ, της νέας τάξης πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ