Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την ίδρυση του ΕΑΜ

ΠΟΑΟ και ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη.

Την 64η Επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, στις 27 Σεπτέμβρη του 1941, θα τιμήσουν οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη 2005, με συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ώρα 6 μ.μ., που διοργανώνουν οι κορυφαίες αντιστασιακές Οργανώσεις: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχει η Χορωδία και Μαντολινάτα «Η Εύγερος Κεφαλονιά».

Οι ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις που συνεχίζουν, στις σημερινές συνθήκες, τον αγώνα του ΕΑΜ και των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιστών που συσπειρώθηκαν και αγωνίστηκαν με τη σημαία του ΕΑΜ για την απελευθέρωση της χώρας μας από την τριπλή κατοχή των Γερμανών, Ιταλών και Βουγλαροφασιστών τιμούν αυτόν τον ηρωικό αγώνα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Τιμούν το ΕΑΜ και το ΚΚΕ που ήταν ο οργανωτής, η ψυχή και ραχοκοκαλιά και έδωσε και τα καλύτερα παιδιά του στο βωμό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Τιμούν το ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΝ, Εθνική Αλληλεγγύη, που έσωσαν το λαό από τον εξανδραποδισμό. Τιμούν το ΕΑΜ που με τον ανθό του ελληνικού λαού, τα νιάτα που συσπειρώθηκαν στη θρυλική ΕΠΟΝ, έδωσε και κέρδισε τη μάχη να κρατήσει ψηλά το φρόνημα του λαού συστρατεύοντας όλες τις υγιείς δυνάμεις της πατρίδας ενάντια στο βάρβαρο κατακτητή.

Σ' αυτήν την εκδήλωση τιμής για το ΕΑΜ που οργανώνουν η ΠΟΑΟ και η ΠΕΑΕΑ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου καλούνται όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις να συμμετέχουν με τα λάβαρα του αγώνα. Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης και ιδιαίτερα η νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ