Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγρια φορομπηξία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Συχνά - πυκνά, οι κυβερνώντες και οι βουλευτές της ΝΔ αρνούνται ότι ακολουθούν την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Κι όταν κάποιος τους παραθέσει τα σχετικά στοιχεία των συνεχώς αυξανόμενων φορολογικών εσόδων κι από πού αυτά προέρχονται - χώρια, οι αυξανόμενες και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενες φοροελαφρύνσεις της πλουτοκρατίας - επιχειρούν να ξεγλιστρήσουν, λέγοντας ότι δεν έχουν επιβάλλει νέους φόρους.

Κι αυτό, όμως, ψέμα είναι. Κι όχι μόνο, γιατί υπάρχει η γνωστή σε όλους αύξηση κατά μία μονάδα του ΦΠΑ (από 18% σε 19%). Τα σχετικά παραδείγματα είναι αρκετά περισσότερα. Μόνο στο νομοσχέδιο, περί «έκδοσης των οικοδομικών αδειών», που κατέθεσε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, υπάρχουν τρία νέα φορο-χαράτσια, που θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα. Πρώτον, το «κτηματόσημο», δεύτερον φόρος 0,1% επί όλων των ακινήτων, που έχουν αντικειμενική αξία μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ και τρίτον, ειδική εισφορά 0,5% - 1% επί του συμβατικού προϋπολογισμού κάθε νέας οικοδομικής άδειας.

Και να σκεφθείτε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στη σχεδιαζόμενη συνολική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ