Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ξεκάθαρα στη ρότα της καπιταλιστικής διαχείρισης

«Το δίλημμα νεοφιλελευθερισμός ή καπιταλιστικός μετασχηματισμός», είναι η «ιστορική πρόκληση» για την αριστερά και καθορίζει τη διαχωριστική γραμμή στη διαμόρφωση κοινωνικών συμμαχιών! Τα παραπάνω τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου για το 1ο Συνέδριο του ΚΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο τέλος του μήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος.

Περιστράφηκε για άλλη μια φορά στην κριτική του «νεοφιλελευθερισμού» και της «ηγεμονίας των ΗΠΑ», αφήνοντας... ανοιχτές τις πόρτες σε ό,τι - κατά τη γνώμη του - δεν είναι «νεοφιλελευθερισμός» και ξεκαθαρίζοντας την πολιτική του ΣΥΝ - και του ΚΕΑ - ως κόμματα διαχείρισης του καπιταλισμού. Χαρακτηριστική η δήλωση για θέσπιση «κανόνων που να ρυθμίζουν τη λογική του ανταγωνισμού», που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όσο και αν είναι τα λόγια όμορφα για κάποιους ακόμα ανυποψίαστους, στην πραγματικότητα για «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» παραμιλάνε...

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις

Σε ερωτήσεις για τις αντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΝ με αφορμή την πρόταση για υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα, ο Α. Αλαβάνος αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι θα απαντήσει σε κομματική συνεδρίαση!

Πάντως, η συνέχεια της «κόντρας» στο εσωτερικό του ΣΥΝ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στην «Κυριακάτικη Αυγή», οι Γ. Μπαλάφας και Μ. Σαμπατακάκης επικρίνουν την «απόρριψη» του Μ. Παπαγιαννάκη. Ο Ν. Βούτσης υπεραμύνεται της υποψηφιότητας του Α. Τσίπρα, το ίδιο και οι Β. Πιλάλης, Γ. Χελάκης, Κ. Μαρματάκης και Μ. Χατζησάββας, με κοινό κείμενο, ενώ χτες, ο Γ. Μαργαρίτης, με δηλώσεις στον «Αθήνα 9,84», έβαλε στο στόχαστρο την επιχειρηματολογία υπέρ της πρότασης για τον Α. Τσίπρα. Παράλληλα, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο Μ. Παπαγιαννάκης επαναλαμβάνει ότι παραμένει υποψήφιος στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Πάντως, μετά από συνεδρίαση της παράταξης «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας», ο Τάσος Κουράκης επανεκλέχτηκε επικεφαλής της.

Βέβαια, η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΝ, πέρα από τις διαστάσεις που προσπαθούν οι ίδιες οι αντιτιθέμενες πλευρές να της δώσουν, είναι πέρα για πέρα στείρα. Γιατί η μέχρι σήμερα πείρα, έχει αποδείξει ότι από όποια τάση και αν προέρχεται ο υποψήφιος την ίδια πολιτική θα εφαρμόσει, στους ίδιους θεσμούς (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ) θα συμμετάσχει για να προωθήσει τις ίδιες αντιλαϊκές επιλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ