Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στενεύουν τα περιθώριά τους

Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Τι ήτανε να φταρνιστεί η αρμόδια αντιπρόεδρος για την επικοινωνιακή πολιτική της ΕΕ, άρχισαν να βήχουν ο ένας μετά τον άλλο - όχι όποιοι κι όποιοι - οι ίδιοι οι εκδότες. Που ούτε λίγο ούτε πολύ τραβάνε τα αυτιά όσων δεν κατανοούν ότι εντός της ΕΕ με τα «πολλά πλεονεκτήματα» δεν υπάρχουν περιθώρια για αντιπαραθέσεις που αυξάνουν τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην ΕΕ.

Γκρεμίσαμε μαζί την ΕΣΣΔ, λέει η Επίτροπος, είναι ειρωνεία να την πατήσουμε στο ίσωμα, συμπληρώνει. Πρέπει, λέει, να επιτευχθεί νέα πολιτική συναίνεση και αυτός είναι ο ρόλος των κρατών - μελών. Κι επειδή σε κάθε κρατική μορφή αντιστοιχεί και συγκεκριμένης μορφής πολιτικό σύστημα, το ρόλο πρέπει να τον αναλάβουν όχι μόνο οι κυβερνήσεις, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν την ΕΕ. Είναι στενό το πλαίσιο για την αναμέτρηση των κομμάτων, γράφει ο ένας εκδότης, «ελάχιστα περιθώρια έχομε μας αρέσει δε μας αρέσει», συμπληρώνει ο άλλος. Αυτονόητο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να βρίσκονται σε παράλληλες θέσεις, λέει ο ένας. Μονόδρομος η συμμετοχή, συμπληρώνει ο άλλος και για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών τονίζει: «αδιέξοδος ο δρόμος του ΚΚΕ»!

Πες το από την αρχή, άνθρωπέ μου, τι το ζαλίζεις;

Ο ίδιος δείχνει να κατανοεί ότι μια απόλυτη ομοφωνία επί της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δημιουργεί πολιτικό κενό, οδηγεί τον κόσμο να ψάχνεται αλλού... Γι' αυτό και κλείνοντας πονηρά το μάτι σημειώνει ότι παρά τα στενά περιθώρια, το σύστημα αφήνει κάποια περιθώρια αναμέτρησης ανάμεσα σ' αυτούς που κατά βάση συμφωνούν. Αρκεί, λέει, να εξαντλούνται σωστά αυτά τα περιθώρια. Μια ματιά στη θεματογραφία πάνω στην οποία αναπτύσσεται η πολιτική αντιπαράθεση δείχνει ότι η υπόμνηση του εκδότη εφαρμόζεται ήδη.

Κι επειδή αργά ή γρήγορα κάποιοι θα τους πάρουν με τις πέτρες, σε ρόλο ενίσχυσης του συστήματος σπεύδουν και οι εφεδρείες. Η αντίληψη που ηττήθηκε το '91, όταν με νύχια και με δόντια αξίωσε τη διάλυση του ΚΚΕ, εμφανίζεται τώρα να ανακαλύπτει ότι συκοφαντείται από την ηγεσία του ΚΚΕ! Τι μας λες, ρε Δραγασάκη; Χτες, εσείς οι ίδιοι μοιράσατε στους δημοσιογράφους γραπτό με το οποίο φαρδιά - πλατιά διακηρύσσετε ότι το δίλημμα σήμερα είναι «νεοφιλελευθερισμός ή καπιταλιστικός μετασχηματισμός»! Ετσι ωμά και χυδαία. Υπάρχει ανάγκη να σας συκοφαντήσει κάποιος, όταν μόνοι σας διακηρύσσετε «εδώ το καλό δεκανίκι»;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ