Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
«Δε δίνουμε συγχωροχάρτι»!

Η παράταξη, με μια σειρά πρωτοβουλίες της, θα επιδιώξει να μετατοπίσει τη συζήτηση για τις τοπικές εκλογές στην άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σήμερα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Λάρισας, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και των δημοτικών αρχών της τελευταίας 10ετίας

Κάλεσμα συσπείρωσης στην αγωνιστική ριζοσπαστική πρόταση και ισχυροποίησης του ψηφοδελτίου της «Δημοτικής Συνεργασίας» Λάρισας που θα συγκροτηθεί στις εκλογές, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της παράταξης στους εργαζόμενους, τα μικρομεσαία στρώματα και τους νέους της πόλης. Οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» - οι Αγ. Παπαστεργίου, Γ. Λαμπρούλης, Β. Ζωγράφος, Μ. Σαρίμβεης και Β. Γρηγορίου - υπερτονίζοντας ιδιαίτερα τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης, υπογράμμισαν:

«Η "Δημοτική Συνεργασία", σε αντίθεση με τις άλλες δυνάμεις, με μια σειρά πρωτοβουλίες της, θα επιδιώξει να μετατοπίσει τη συζήτηση που άνοιξε για τις τοπικές εκλογές, από τα εκλογοσενάρια και τα πρόσωπα, στην άσχημη κατάσταση που βρίσκεται, σήμερα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά ο Δήμος Λάρισας, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και των δημοτικών αρχών της τελευταίας 10ετίας, που στηρίχτηκαν από αυτά τα κόμματα, στις αντιδραστικές αλλαγές που συντελούνται στο θεσμό. Στην πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα, τόσο σε γενικό επίπεδο, όσο και μέσα στην Αυτοδιοίκηση και τις αρνητικές συνέπειές της στη ζωή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των νέων, των γυναικών και στην κατάσταση των ΟΤΑ.

Να φέρει στο προσκήνιο της συζήτησης την ανάγκη, στις εκλογές που, αντικειμενικά, αποκτούν γενικό πολιτικό χαρακτήρα και σημασία, να υπάρξει ριζική αλλαγή στο Δήμο Λάρισας και γενικότερα στην ΤΑ, γεγονός που προϋποθέτει τη μαζική καταψήφιση από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης μας των συνδυασμών που θα στηρίξουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσει η "Δημοτική Συνεργασία"».

Τα κριτήρια της ψήφου

Αναφερόμενοι στα κριτήρια της ψήφου που θα πρέπει να επικρατήσουν στις τοπικές εκλογές, οι εκπρόσωποι της «Δημοτικής Συνεργασίας» σημείωσαν:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λάρισας και γενικά η ΤΑ έχουν την ίδια αιτία και πηγή. Την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με την πολύτιμη στήριξη των εκλεκτών τους στους δήμους και τις νομαρχίες.

Τα κριτήρια της ψήφου των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των νέων και των γυναικών της πόλης μας δεν πρέπει να είναι μόνο η ικανότητα των προσώπων, αλλά, κυρίως, ποιες πολιτικές υπηρετούν αυτά, αν, δηλαδή, αυτές είναι προς όφελος του λαού ή του κεφαλαίου. Να σκεφτούν ποια στάση κρατούν οι άλλες δυνάμεις για τα λαϊκά προβλήματα, όπως της ανεργίας, της ακρίβειας, της ανατροπής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών του λαού.

Τα τελευταία 10 χρόνια ψηφίστηκαν νόμοι για το θεσμικό πλαίσιο της ΤΑ, με τους οποίους εξελίχτηκε πια πολύ καθαρά σε ένα μηχανισμό επιβολής πρόσθετων φόρων στο λαό, σε επιχείρηση που πουλάει ακριβά τις υπηρεσίες της, που πρωτοστατεί στο ξεπούλημα δημοτικών υπηρεσιών στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ολα αυτά έγιναν με τη στήριξη των αιρετών που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ».

Δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις

Σχετικά με το «θόρυβο» για τα εκλογοσενάρια των συνεργασιών, υπογράμμισαν:

«Χωρίς καμιά δόση υπερβολής - έχει, άλλωστε, αποδειχτεί στην πράξη - μόνο η δική μας παράταξη έχει διαφορετική φιλολαϊκή πολιτική, μια αγωνιστική διεκδικητική αντίληψη για την ΤΑ και γενικότερα, είναι η μόνη που συμμετέχει και στηρίζει τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες για βαθιές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων και γενικότερα του λαού. Επομένως, αντικειμενικά και όχι από ιδιοτροπία, δεν υπάρχει έδαφος για συνεργασίες με τις άλλες παρατάξεις. Οι πολιτικές μας είναι σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική που λέει συσπείρωση όλων εναντίον της κακής δημοτικής αρχής. Το ζήτημα για μας δεν είναι απλά να φύγει η σημερινή διοίκηση του δήμου και να υπάρξει μια καλύτερη διαχείριση της υφιστάμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι άλλες δυνάμεις δεν έχουν αγωνιστική, διεκδικητική, ριζοσπαστική αντίληψη και πρακτική για την ΤΑ και γενικότερα, επομένως κάθε τέτοια συνεργασία θα ήταν ευκαιριακή και θα διαλυόταν την επομένη των εκλογών, λόγω των βαθιών πολιτικών διαφορών. Και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε να δώσουμε συγχωροχάρτι στις δυνάμεις που εφάρμοσαν και έχουν την ίδια πολιτική με τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Δεν κοροϊδεύουμε ούτε τον εαυτό μας, ούτε τους Λαρισαίους».

Ανάγκη ενίσχυσης του ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Λάρισας, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή - μια πολιτική που προωθεί την πρόσθετη φορολόγηση, την εμπορευματοποίηση, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κι αδιαφορεί για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα - και επισήμαναν:

«Δική μας σταθερή επιδίωξη είναι μαζικά οι εργαζόμενοι, τα μικρομεσαία στρώματα και οι νέοι της πόλης μας να εγκαταλείψουν τις άλλες δυνάμεις και να συσπειρωθούν με τη δική μας αγωνιστική, ριζοσπαστική πρόταση. Να ισχυροποιήσουν το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσουμε στις εκλογές. Η ισχυροποίηση του δικού μας ψηφοδελτίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, τα μικρομεσαία στρώματα, η νεολαία θα έχουν έναν εγγυημένο συμπαραστάτη στους αγώνες τους, ότι θα αποτελούμε ένα ισχυρό εμπόδιο σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική στο δήμο και γενικότερα, ότι δε θα εξαγοραστούμε.

Για να αλλάξει η κατάσταση στο δήμο και γενικότερα στην Αυτοδιοίκηση, χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης μέσα στο λαό κι αυτό τον καλούμε να κάνει στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αν θέλει πραγματικά ν' αλλάξει η σημερινή άσχημη κατάσταση που βιώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ