Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ανασχηματισμός εδώ και τώρα...

Ανασχηματισμό το συντομότερο και επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» με μεγαλύτερη συνεννόηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητά ο Κ. Μητσοτάκης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα άθλια επίθεση κατά των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Παρεμβαίνοντας στις πολιτικές εξελίξεις ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σε χτεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, υπέδειξε ευθέως στον Κ. Καραμανλή να προχωρήσει «τώρα» σε ανασχηματισμό, ο οποίος το κυριότερο ζήτημα που θα λύσει θα είναι η συμμετοχή της Ντ. Μπακογιάννη στο κυβερνητικό σχήμα. Υποστήριξε ότι εκτός από τον ανασχηματισμό που πρέπει να γίνει σύντομα, χρειάζεται να γίνει και ακόμα ένας πριν τις βουλευτικές εκλογές, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν πρόωρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης εστίασε και πάλι στο «μεγάλο πρόβλημα της χώρας», την οικονομία, για να επιρρίψει τις ευθύνες για την «κακή και δύσκολη φάση» που περνάει, στην «άναρχη και ανεύθυνη κοινωνία»(!) και στους εργαζόμενους που κάνουν απεργίες. Με αφορμή τη χτεσινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, χαρακτήρισε ανεύθυνους τους συνδικαλιστές, κατηγορώντας τους ότι «θέλουν να σκυλεύσουν στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας»(!).

Ταυτόχρονα ζήτησε οι «μεταρρυθμίσεις» να γίνουν πολύ γρηγορότερα και «οι τομές πολύ βαθύτερα», αλλά απέφυγε συνειδητά να αναφερθεί σε συγκεκριμένα παραδείγματα, προκειμένου να μην κατηγορηθεί, όπως είπε, ότι υπονομεύει την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε μεγαλύτερη συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων, επικαλούμενος το παράδειγμα του «συνασπισμού εξουσίας» Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία. «Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο πράγμα»(!), είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο «συνασπισμός» στη Γερμανία προχωρά σε λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, όπως το πάγωμα των μισθών μέχρι το 2008.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν κατά του Κ. Σημίτη, επειδή όπως είπε τον είχε στηρίξει «μέχρι παρεξηγήσεως», αλλά τον απογοήτευσε και αποδείχτηκε «κατώτερος των περιστάσεων». Υποστήριξε ότι έκανε λάθος που κυκλοφόρησε τώρα το βιβλίο του, με το οποίο «έβλαψε και τη χώρα και το κόμμα του», ενώ έδειξε ότι «έχει πολλή μικροψυχία». Επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό γιατί «καταδίκασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μισή σελίδα - ούτε καν μία», ενώ χαρακτήρισε ανακριβή τον ισχυρισμό του ότι οι εκλογές χάθηκαν στην προεκλογική περίοδο. Οσο για την αναφορά του στη νύχτα των Ιμίων δε διαφώνησε επί της ουσίας, αλλά αποδοκίμασε ότι ένας πρώην πρωθυπουργός «δίνει την ευκαιρία στους Τούρκους να επιχαίρουν και να σαρκάζουν». Οσο για τον Γ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι έτοιμος για πρωθυπουργός γιατί είναι ανεύθυνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ