Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συμβατικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΕ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο πρόεδρός της, Π. Αδρακτάς. Για να δοθεί, λέει, το καλό παράδειγμα και να διαψευστούν τα περί ακαταλληλότητας των ελληνικών προϊόντων.

Τέτοιες πρωτοβουλίες φαίνεται πως τις προτιμάει η κυβέρνηση. Πρώτον, γιατί ...φαίνονται και, δεύτερον, γιατί είναι τσάμπα.

Δε θα είχε, όμως, πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο πολίτης ακόμη και σε μια «ξερή» κυβερνητική ανακοίνωση για το θέμα, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της δημόσιας υγείας ήταν όπως έπρεπε στελεχωμένες κι αν οι δαπάνες του προϋπολογισμού για το θέμα ήταν στο ύψος των πραγματικών αναγκών;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι, φυσικά, θετική και πολύ λογική. Ομως, ουδείς από τους κυβερνώντες πρόκειται να το παραδεχτεί. Δε συνάδει, βλέπετε, η πραγματικότητα με την εικόνα του «κράτους δίπλα στον πολίτη», που θέλουν να καλλιεργήσουν.

Μόνο, που ο μέσος Ελληνας δε βλέπει μόνο τηλεόραση και τα βιώματά του από το χώρο της Υγείας δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά.

ΕΝΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ γεγονός συνέβη χτες στις Βρυξέλλες. Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν απεργία. Εγινε, μάλιστα, και συγκέντρωση στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Επιτροπής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων υπαλλήλων.

Το ακόμη περισσότερο αξιοσημείωτο, όμως, ήταν το αντικείμενο της απεργίας. Η τελευταία, λοιπόν, έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμβασιούχους συναδέλφους τους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν τα συνδικάτα των ευρωϋπαλλήλων, έχουν χειρότερη αντιμετώπιση από ό,τι οι συμβασιούχοι των ιδιωτικών εταιριών.

Σημειώστε ότι - σύμφωνα με τα συνδικάτα των ευρωϋπαλλήλων - η Κομισιόν απασχολεί περίπου 3.000 συμβασιούχους, κατά κανόνα με ανανεώσιμες τρίμηνες συμβάσεις...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και να σκεφθείτε ότι υπάρχουν ακόμη μερικοί αιθεροβάμονες στη χώρα μας, που πιστεύουν ότι η ΕΕ θα δώσει λύση στο εγχώριο πρόβλημα των συμβασιούχων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ