Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μνημόνιο συνεργασίας για μεγαλύτερη καταστολή
  • Και με τη βούλα η συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά και της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Εμμεσο χρίσμα στον Χρ. Αγραπίδη από τον Γ. Βουλγαράκη

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, που στην πράξη εντείνει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε βάρος του λαού και του μαζικού κινήματος και μεταφέρει ένα μέρος των δαπανών για την αστυνομία στις πλάτες των δημοτών, αλλά και με ιδιαίτερες πολιτικές «σηματοδοτήσεις», υπεγράφη χτες, στο Δημαρχείο Πειραιά, ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και το δήμαρχο Χρ. Αγραπίδη.

Η υπογραφή ήταν η αφορμή για να σηματοδοτηθεί η στήριξη της ΝΔ στον Χρ. Αγραπίδη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Με δεδομένη πλέον την ανεξαρτητοποίηση του πρώτου σε ψήφους στην περιφέρεια του Πειραιά Π. Μαντούβαλου και το ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, ο Γ. Βουλγαράκης έκανε σαφέστατη τη στήριξη της ΝΔ στον Χρ. Αγραπίδη δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως τον θεωρεί από τους καλύτερους δημάρχους και... «αν ήμουν Πειραιώτης θα τον ψήφιζα».

Από την πλευρά του ο Χρ. Αγραπίδης, στην ουσία συνυπέγραψε την πιστή εφαρμογή της πολιτικής της ΝΔ και έφτασε στο σημείο, ενώ με ανακοίνωσή του είχε καλέσει τους δημοσιογράφους για την κάλυψη της εκδήλωσης, να απαγορεύσει χτες την υποβολή ερωτήσεων στον υπουργό, «για να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση», όπως δήλωσε δημόσια!

Χτες ανακοινώθηκε η δημιουργία νέου αστυνομικού τμήματος στο Ν. Φάληρο με το πρόσχημα των αγώνων που διεξάγονται στο Στάδιο «Καραϊσκάκη» και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο υπουργός ανέφερε πως στο επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με τις δημοτικές αρχές των γύρω δήμων, προκειμένου να δημιουργηθούν και νέα αστυνομικά τμήματα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, προκειμένου να αιτιολογήσει τη δήθεν ανάγκη ενίσχυσης της δημοτικής αστυνομίας επικαλέστηκε την εγκατάσταση αλλοδαπών στην περιοχή. Ενώ ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τα γεγονότα στη Γαλλία, δήλωσε ότι «από κάθε τέτοιο περιστατικό είναι καλό κανείς να παίρνει μηνύματα και μαθήματα», προσθέτοντας πως η Ελλάδα δεν είναι η περίπτωση χώρας με τέτοια προβλήματα.

Ξέχασαν όμως και οι δύο τα προβλήματα που γεννά η πολιτική τους και την εξαθλίωση και γκετοποίηση που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα. Για παράδειγμα, φέτος έχουν αυξηθεί κατά 30% περίπου, σε σχέση με πέρυσι, οι αιτήσεις στη Νομαρχία Πειραιά για την έκδοση βιβλιαρίων Πρόνοιας!

Με ανακοίνωσή του ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», επισημαίνει πως στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η επέκταση των μηχανισμών καταστολής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διεκδικήσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Παράλληλα υπογραμμίζει πως η μεταφορά ενός μέρους των βαρών της αστυνόμευσης από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει και τη μεταφορά του κόστους στις πλάτες των δημοτών με τη διπλοφορολόγηση που επιβάλλεται μέσα από τους Δήμους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οραμα» αστυνομοκρατίας (2006-07-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-04-20 00:00:00.0)
Νέα αύξηση 4% στα ανταποδοτικά τέλη (2005-11-17 00:00:00.0)
Προέκταση της ΕΛ.ΑΣ. η Δημοτική Αστυνομία (2004-12-18 00:00:00.0)
«Θέλουμε σχολείο και όχι Αστυνομικό Τμήμα» (2004-07-30 00:00:00.0)
Χαράτσια και διορισμοί "ημετέρων" (1999-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ