Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Χαράτσια και διορισμοί "ημετέρων"

Την πεπατημένη του χαρατσώματος των δημοτών και το διορισμό "υμετέρων" με υψηλούς μισθούς, ακολουθεί και ο εκλεκτός της ΝΔ δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης,δείχνοντας πολύ γρήγορα το πραγματικό του πρόσωπο και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί.

Ο Χρ. Αγραπίδης εισηγήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύξηση 20% στα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Με την αύξηση αυτή συμφώνησαν οι παραβρισκόμενοι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα τη μετακυλήσουν στις τελικές τιμές των προϊόντων τους, δηλαδή στους δημότες! Για να δικαιολογήσει ο δήμαρχος το νέο χαράτσι επικαλέστηκε την ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησε, όταν πριν 15 μέρες πρότεινε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 15% για τα σπίτια: Την άσχημη οικονομική κατάσταση του δήμου. "Δεν είναι δυνατόν πάντα, παρά την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου, χωρίς να κάνουμε τομές, να κάνουμε τα ίδια επιβάλλοντας αυξήσεις", τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας,προσθέτοντας: "Το θέμα έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με τη λειτουργία και καλαισθησία της πόλης. Το ζήτημα η δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει εισπρακτικά".

Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που προηγήθηκε, ο Π. Σαλπέας ρώτησε τον δήμαρχο τι θα πράξει όταν τον επόμενο μήνα θα λήξει η ληστρική σύμβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε συνάψει με την ιδιωτική εταιρία SELMO, σημειώνοντας ότι το Συμβούλιο Επικρατείας με απόφασή του δικαίωσε την Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση, ακυρώνοντας την παράνομη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση του ωριαίου τέλους και επέκτασης των θέσεων στάθμευσης. Αντί οποιασδήποτε απάντησης, ο Χρ. Αγραπίδης προτίμησε τη σιωπή που ενδεχομένως σηματοδοτεί και τις προθέσεις του.

Τη σιωπή επέλεξε ο δήμαρχος Πειραιά και στην καταγγελία του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Ν. Πηρούνια, ο οποίος είπε ότι γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Προβολής και Επικοινωνίας Πειραιά με μηνιαίο μισθό 500.000 δρχ. ορίστηκε ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας που είχε αναλάβει την προεκλογική προβολή του Χρ. Αγραπίδη. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι οι μισθοί των διευθυντών των δημοτικών επιχειρήσεων έχουν οριστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς να πει τίποτα για την ουσία της καταγγελίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ