Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται για την εφόρμηση στην εθνική οδό
  • Συνεχίστηκαν και χτες οι περιφερειακές κινητοποιήσεις
  • Συνεδριάζει σήμερα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή

Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το "μπαράζ" κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει οι αγρότες της Θεσσαλίας. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την εφόρμησή τους στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης την ερχόμενη βδομάδα. Το απέδειξαν χτες, που - παρά το παγωμένο χιόνι που δεν έλιωσε ακόμα και το πολικό ψύχος που επικρατεί - βγήκαν με τα τρακτέρ στήνοντας "μπλόκα" στους δρόμους.

Στο Νέο Μοναστήρι,εκατοντάδες αγρότες απ' τα χωριά του Δήμου Ταμασίου Καρδίτσας, μαζί με συναδέλφους τους απ' τα χωριά του Δήμου Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας, απέκλεισαν την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Αθήνας,με περισσότερα από 100 τρακτέρ.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Β. Γάκης,μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Καρδίτσας,ενημερώνοντάς τους για την πορεία και την προοπτική των κινητοποιήσεων. Υπογράμμισε ότι οι αγρότες έχουν την εμπειρία για να μην ξεγελαστούν από υποσχέσεις, ζητούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη τους μέχρι να δικαιωθούν.

Τη συμπαράστασή τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά εξέφρασαν, με τηλεγράφημά τους, οι δήμαρχοι Ταμασίου Β. Μόσχος και Θεσσαλιώτιδας Γ. Τζαχρίστας.

Το δεύτερο χτεσινό "μπλόκο" έστησαν αγρότες του Τυρνάβου, με δεκάδες τρακτέρ στα Πλατανούλια.

Συγκέντρωση με τρακτέρ πραγματοποιήθηκε, επίσης χτες, στην πλατεία της Αγιάς στη Λάρισα, όπου μίλησε ο Γ. Παττάκης,μέλος της Πανθεσσαλικής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τονίζοντας ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι τόσα πολλά και τόσο οξυμένα, που εξαναγκάζουν το αγροτικό κίνημα να κλιμακώσει την πάλη για την επίλυσή τους.

Επίσης, στο Πετρόπορο και άλλα χωριά των Τρικάλων, τρακτέρ βγήκαν στις πλατείες και στους δρόμους.

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα στηθούν κι άλλα "μπλόκα". Χτες, συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και συζήτησαν τους τρόπους της καλύτερης προετοιμασίας και την εξόρμηση προς την Εθνική Οδό, ενώ κλιμάκια των αγροτικών οργανώσεων συνεχίζουν τις ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά των Θεσσαλικών νομών.

Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να εκτιμήσει τη μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων, να εξετάσει τις ανακοινώσεις του υπουργείου Γεωργίας και να συζητήσει την προοπτική του αγώνα, όπως θα εξελιχθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Νέες διώξεις!

Κι ενώ η κυβέρνηση συζήτησε χτες τα αγροτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο και έγιναν και οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Γεωργίας, οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας η προκλητική επιμονή των κυβερνώντων, στην ποινικοποίηση των αγώνων. Χτες, έγινε γνωστό ότι καλούνται σε ανάκριση αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έγιναν, πριν λίγες μέρες, στο Δρούγο και στη Φαρκαδώνα! Στελέχη του αγροτικού κινήματος υπογραμμίζουν ότι δε χρειάστηκε να περάσει πολύ διάστημα για να φανεί ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες, περί νομικής ρύθμισης των διώξεων και των δικών σε βάρος χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς, αποτελούσαν απλώς μια επιχείρηση για να καθησυχάσουν κάπως τα "πνεύματα" και να εμφανιστεί η κυβέρνηση ότι, δήθεν, δε θέλει τη δίωξη των αγροτών.Οι νέες κλήσεις σε ανάκριση - συμπλήρωναν - δείχνουν ότι οι κυβερνώντες επιμένουν στην τακτική τρομοκράτησης, για να σταματήσουν οι δίκαιοι αγώνες κι αρνούνται ουσιαστικό διάλογο, που θα οδηγούσε στην ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων της αγροτιάς. Και δηλώνουν πως οι αγρότες έχουν αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούνται και θα ξαναδώσουν την απάντησή τους στα "μπλόκα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ