Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Αποδεικνύεται το μέγεθος της κοροϊδίας

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αμέσως μετά τις χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"H άρνηση της κυβέρνησης να καταργήσει τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στους μικροπαραγωγούς, να σταματήσει το κατρακύλισμα των τιμών των αγροτικών προϊόντων, να ρυθμίσει τα χρέη των αγροτών, να μειώσει τα τοκογλυφικά επιτόκια της ΑΤΕ, να δώσει διέξοδο στη διάθεση βασικών αγροτικών προϊόντων και να μειώσει το κόστος παραγωγής με την αστεία πρόφαση ότι το υπουργείο Γεωργίας είναι θεσμικό όργανο και όχι λογιστήριο της ΑΤΕ, επιβεβαιώνει την επιμονή της κυβέρνησης στην αντιαγροτική πολιτική που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά και αποδεικνύει το μέγεθος της κυβερνητικής κοροϊδίας και της παρελκυστικής τακτικής.

Είναι γελασμένη, όμως, η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι με τέτοια τακτική μπορεί να συγκαλύψει την αντιαγροτική της πολιτική και να εκφυλίσει τις αγωνιστικές διαθέσεις της αγροτιάς, που πέντε χρόνια διεκδικεί αγωνιστικά να παραμείνει στα χωράφια της και στα χωριά της.

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης εξοργίζει και συσπειρώνει τη μικρομεσαία αγροτιά στις κινητοποιήσεις κατά της αγροτικής κυβερνητικής πολιτικής. Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί η επιβίωσή της είναι πρόβλημα εθνικών διαστάσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ