• Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι
  • - Κάθε αρμοδιότητα του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) εκχωρείται σε ιδιώτες, μέσω της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ανω Λιοσίων! Με αυτό... - 1999-02-06 00:00:00.0"/>
  • Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι
  • - Κάθε αρμοδιότητα του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) εκχωρείται σε ιδιώτες, μέσω της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ανω Λιοσίων! Με αυτό... - 1999-02-06 00:00:00.0" /> Διαλύουν τον ΕΣΔΚΝΑ! | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 16
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
    Διαλύουν τον ΕΣΔΚΝΑ!
    • Σε ιδιώτες εκχωρεί η απερχόμενη διοίκηση τις αρμοδιότητες του Συνδέσμου
    • "Προίκα" 1,67 δισ. δρχ. στον ελεγχόμενο από την κυβέρνηση Δήμο Ανω Λιοσίων
    • Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι

    Κάθε αρμοδιότητα του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) εκχωρείται σε ιδιώτες, μέσω της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ανω Λιοσίων! Με αυτό τον τρόπο η απερχόμενη διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ και το ΥΠΕΧΩΔΕ δίνουν τη χαριστική βολή, όχι μόνο στο επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα του ΕΣΔΚΝΑ, αλλά και στον ίδιο το Σύνδεσμο. Ετσι, οδηγούν σε απόλυτο αδιέξοδο το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του αποδεδειγμένα κερδοφόρου αυτού τομέα.

    Μπροστά σ' αυτό το ενδεχόμενο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη 9 Φλεβάρη, με 4ωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη με 24ωρη απεργία.

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων ότι η λειτουργία βασικών, υπό εξέλιξη, εγκαταστάσεων και προγραμμάτων (δηλαδή ανακύκλωση, μεταφόρτωση απορριμμάτων και υγειονομική ταφή) θα γίνει μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ανω Λιοσίων (ΔΕΤΕΑΛΑ)!

    Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε να παραχωρήσει σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ανω Λιοσίων, το δικαίωμα παρέμβασης στο έργο αποκατάστασης του παλαιού χώρου διάθεσης απορριμμάτων, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συλλογής του βιοαερίου. Δηλαδή, εργασίες που είτε έχουν ήδη εκτελεστεί από τον ΕΣΔΚΝΑ είτε δημοπρατήθηκαν.

    Κι όλα αυτά ενώ είναι γνωστές οι προθέσεις του δημάρχου Ανω Λιοσίων να αναλάβει, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης, την κατασκευή και λειτουργία μιας ακόμη σειράς εγκαταστάσεων στα διοικητικά όρια του δήμου (2ο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης ΧΥΤΑ επικίνδυνων αποβλήτων)!

    Ακόμα, η ΕΕ του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε - παρά την αντίθεση των εργαζομένων - να συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ανω Λιοσίων και τη Δημοτική Επιχείρηση για την κάλυψη αναγκών προσωπικού. Κι αυτό ενώ ήδη είχε απορρίψει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την πρόταση των εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών με τακτικό προσωπικό άλλων δήμων...

    Εκτός από αυτά, η απερχόμενη διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ δίνει "προίκα" 1,6 δισ. δρχ. στο Δήμο Ανω Λιοσίων. Τα παραπάνω αποτελούν απαιτήσεις του δημάρχου Ανω Λιοσίων, Ν. Παπαδήμα,και όπως φαίνεται έγιναν δεκτές άνευ όρων. Φαίνεται πως ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων επιδιώκει να επιβάλει ένα δεύτερο χαράτσι σε βάρος των ΟΤΑ του Λεκανοπεδίου. Να σημειωθεί ότι φέτος ο δήμος θα εισπράξει 9,5 δισ. δρχ.,μέσω του ΕΣΔΚΝΑ, ως αντισταθμιστικό τέλος (τα 9 δισ. από τους ΟΤΑ και τα 500 εκατ. δρχ. από θεσμοθετημένα, ίδια έσοδα του ΕΣΔΚΝΑ). Μάλλον όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες...

    Κινητοποιήσεις

    Οι εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο αποφάσισαν, ομόφωνα, ύστερα από Γενική Συνέλευση, να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Την Τρίτη θα γίνει 4ωρη στάση εργασίας, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη 24ωρη απεργία, ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Βασικό αίτημά τους είναι να σταματήσει η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΔΚΝΑ και να προωθηθεί το επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα του Συνδέσμου.

    Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ) δεσμεύτηκαν για την ενεργό συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στον αγώνα των εργαζομένων.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ