Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επ' αόριστον αποχή από τις εφημερίες

Σε επ' αόριστον αποχή από τις εφημερίες τους κατεβαίνουν από τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, καθώς η μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, στις αρχές αυτής της βδομάδας, τους είχε αναγκάσει να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Επίσης απεργία από τις 8 έως 12 Φλεβάρη αποφάσισε, μετά από γενική συνέλευση, το διδακτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ. Οι γιατροί του ΑΠΘ, πέρα από το πρόβλημα των εφημεριών, διεκδικούν την αποσαφήνιση των εργασιακών τους σχέσεων, την αναγνώριση του νοσηλευτικού τους έργου, ενώ διαμαρτύρονται επειδή οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες προσφέρουν το διδακτικό έργο τους, είναι απαράδεκτες.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα απέχουν από το εκπαιδευτικό έργο και τις κλινικές δραστηριότητες, την εκπαίδευση ειδικευομένων, καθώς και από τη Γενική Εφημερία. Επίσης ο Σύλλογος των πανεπιστημιακών γιατρών αποσύρει τα μέλη του από τις επιτροπές δημοσίου χαρακτήρα, στις οποίες μετέχουν (επιτροπές αναπηρίας, συνταξιοδότησης κλπ.).

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα πάρουν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πενθήμερη απεργία από τις 15 Φλεβάρη.

Τη Δευτέρα, στις 2.30 το μεσημέρι, νοσοκομειακοί και πανεπιστημιακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ