Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτός η Νομαρχία Αθήνας

Υπόμνημα διαμαρτυρίας απέστειλαν στην Περιφέρεια Αττικής η νομάρχης Αθήνας και δήμαρχοι της περιοχής ευθύνης της νομαρχίας, αντιτιθέμενοι στις διαδικασίες κατάρτισης του ΣΠΑ. Με το υπόμνημα κάνουν σαφές πως η νομαρχία μένει εκτός σε ό,τι αφορά την εκτέλεση έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και οι κάτοικοί της. Επίσης, πως, όπως έγινε και με τα δύο προηγούμενα ΚΠΣ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είχε καμία συμμετοχή στην κατάρτιση και του τρίτου Πλαισίου, αλλά αυτή έγινε αποκλειστικά από την κεντρική διοίκηση.

Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για επιλογές άλλων περιοχών σε βάρος της Νομαρχίας Αθήνας, προκειμένου να ενταχθούν αυτές σε προγράμματα του ΚΠΣ και να εκτελεστούν εκεί τα αντίστοιχα έργα. Τονίζεται πως από το ΚΠΣ πρέπει να χρηματοδοτηθούν έργα στην περιοχή της νομαρχίας για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ζητούν να αποσυρθεί και να επαναδιατυπωθεί η πρόταση της Περιφέρειας για έργα στην Αττική, δίχως τοπικούς προσδιορισμούς, με βάση τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να υπάρξει πλήρης συμμετοχή και των δύο βαθμών του θεσμού στη διαδικασία κατάρτισης του 3ου ΚΠΣ (σε επίπεδο περιφερειακού και τομεακών προγραμμάτων). Και από το Περιφερειακό Συμβούλιο να τηρηθεί τουλάχιστον η ποσόστωση κατανομής των πόρων που θα διατεθούν στις νομαρχίες, όπως και στο 2ο ΚΠΣ, σε ένα Περιφερειακό Πρόγραμμα ανάλογο των αναγκών και του πληθυσμού της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ