Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκρισία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου δεν απασχόλησε ποτέ την κοινή γνώμη για τους αγώνες του, είτε για τη βελτίωση της κατάστασης του νοσοκομείου, είτε για τη βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Ομως το ΔΣ του εν λόγω σωματείου έγινε γνωστό με την - ομόφωνη - απόφασή του με την οποία κατήγγειλε τους γιατρούς, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τις εφημερίες.

Οχι πως δεν υπάρχουν ορισμένα παρατράγουδα από αυτά που επικαλείται το σωματείο. Αλλά πώς να το κάνουμε. Οταν κάποιος αγωνίζεται και εσύ τον χτυπάς απ' τη μέση και κάτω, τότε γίνεσαι προέκταση της κυβερνητικής εξουσίας και της γνωστής πολιτικής της.

Οποιος έχει το κότσι, βγαίνει σε άλλες στιγμές και "τα ρίχνει" σ' αυτούς για τους οποίους έχει στοιχεία κι όχι να λειτουργεί ως "κοινωνικός αυτοματισμός".

***

Βέβαια, σε ορισμένους από αυτούς τους "ηγέτες" και τους όψιμους "αμύντορες" του ΕΣΥ τούς έκατσε στο στομάχι το γεγονός ότι η συνδικαλίστρια της ΕΣΑΚ Υγειονομικών Λ. Μεθωνιού - που συνόδευε σε περιοδεία τον βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα στο νοσοκομείο - καταδίκασε την ενέργεια αυτή και μετέφερε στη γενική συνέλευση των γιατρών του "Λαϊκού" την αλληλεγγύη των τεσσάρων συμβούλων της ΕΣΑΚ - Υ στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Μάλιστα η συνδικαλίστρια - είναι αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ - είπε ότι δεν εκφράζει τις απόψεις της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Ομοσπονδίας και τόνισε την ανάγκη της κοινής πάλης γιατρών και εργαζομένων για την προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας από την πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

***

Χτες έγινε Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ για να αποφασίσει "την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων".

Ομως πρώτο θέμα της συνεδρίασης - με την παρουσία και του προέδρου του σωματείου του Λαϊκού Τ. Αντωνόπουλου - ήταν το Λαϊκό. Οχι βέβαια για τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιφέρει η κυβέρνηση, αλλά η προαναφερόμενη αλληλεγγύη της ΕΣΑΚ. Ο πρόεδρος του σωματείου με έναν προπολεμικό αντικομμουνισμό, μίλησε για "γραμμή απ' τον Περισσό" και ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν το δικαίωμα της παρέμβασης μέσα στα συνδικάτα. Ακόμα ακούστηκε ότι δεν πρέπει να σπάει ο ιστός της Ομοσπονδίας. Κι όλ' αυτά, για να κρύψουν το γεγονός πως αντί να υπερασπίσουν τη δημόσια υγεία, υπηρετούν την "ανθυγιεινή" πολιτική της κυβέρνησης.

Τη γραμμή αυτή υιοθέτησε και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και την αποτύπωσε σε ανακοίνωσή της.

Βέβαια, με την ίδια ανακοίνωση καλεί σε διάλογο τη "ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ και άλλους υγειονομικούς φορείς" για τα "απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανάταξη του ΕΣΥ"...

Ορέ, μπράβο, μίμοι της κυβέρνησης, η οποία κλίνει το διάλογο σε όλες τις πτώσεις και στο τέλος προωθεί τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Βρίζουν πρώτα τους φυσικούς τους συμμάχους και μετά τους καλούν σε διάλογο για κοινή δράση.

"Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι".

Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ