Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συνεχίζουν ενωμένοι και αποφασισμένοι
  • Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο χτες διατράνωσαν την απόφασή τους να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη νίκη
  • Συνεδριάζει αύριο το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας για να συζητήσει την παραπέρα πορεία

Συνεχίζουν αποφασιστικά οι μαθητές που χτες για μια ακόμα φορά διαδήλωσαν ενάντια στη "μεταρρύθμιση" με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά και συγκεντρώσεις στην περιφέρεια. Απειλές και τρομοκρατία, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της βδομάδας είχαν ενταθεί, αλλά και η προπαγάνδα που προδίκαζε τέλος των αγώνων για να "σβήσει" το μεγαλειώδες αυτό κίνημα των μαθητών, δεν έπιασαν τόπο και οι μαθητές βγήκαν και πάλι χτες στο δρόμο για να δώσουν για μια ακόμα φορά μαθήματα αγώνα.

Το χτεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ήταν συνέχεια του μεγαλειώδους αγώνα των μαθητών, που συνεχίζεται τρεις μήνες τώρα με τη συμπαράσταση εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων και με μία πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησής τους να εντείνεται διαρκώς. Και για όλο αυτό το διάστημα, οι νόμοι της κυβέρνησης "έμειναν στα χαρτιά", διαπιστώνουν οι ίδιοι οι μαθητές. Αλλωστε οι επουσιώδεις αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας δεν τους ικανοποιούν στο ελάχιστο και οι προσδοκίες της κυβέρνησης για τέλος των κινητοποιήσεων πρόκειται να διαψευστούν, καθώς η παραπαιδεία δε χτυπιέται από τις παραπάνω "ψευτοαλλαγές", το δικαίωμα στη μόρφωση δε διασφαλίζεται, η επαγγελματική εκπαίδευση συνεχίζει να κλείνεται στη μισοκατάρτιση των ΤΕΕ και στα επί πληρωμή ΙΕΚ που οδηγούν στην αγορά εργασίας τους νέους μισοεργαζόμενους - μισοάνεργους. Την ίδια στιγμή, χάρη στις μαθητικές κινητοποιήσεις, οι νόμοι 2525 και 2640 της "μεταρρύθμισης" είναι ήδη καταδικασμένοι στις συνειδήσεις των φορέων της εκπαίδευσης, των εργαζομένων, του ελληνικού λαού.

Τους τρόπους συνέχισης του αγώνα τους θα συζητήσουν σήμερα και αύριο οι μαθητές, μέσα από τα Συντονιστικά Αγώνα των Σχολείων τους. Αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας για μια ακόμα φορά το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας για να συζητήσει την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, καθώς είναι "απασχολημένο" με το να αναζητεί τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Με απόφασή του έχει ζητήσει μέχρι 10 Φλεβάρη τη γνώμη των Σχολικών Συμβουλίων για τον τρόπο κάλυψης των ωρών διδασκαλίας, που θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Παιδείας μέσω των Προϊσταμένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην αναπλήρωση με αλλαγή του ωρολόγιου προγράμματος, μαθήματα τα Σάββατα και άλλους τρόπους, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ