Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ"
Διαμαρτυρίες των εργαζομένων

Στη συρρίκνωση του "Αμαλία Φλέμιγκ" προχωρά η διοίκηση του Νοσοκομείου με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Ειδικότερα, αποφάσισε τη μεταστέγαση των λειτουργιών της μίας από τις τρεις πτέρυγες του Νοσοκομείου σε λυόμενα και τη μείωση κατά το ήμισυ των 97 αναπτυγμένων κλινών της πτέρυγας.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και ενημερώνει ότι τα τμήματα που θα μεταφερθούν σε λυόμενα είναι τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, το Κυτταρολογικό Εργαστήριο και οι αποθήκες υλικού.

Το Σωματείο Εργαζομένων τάσσεται ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των κλινών του Νοσοκομείου, θεωρώντας ότι η ενέργεια αυτή είναι σε βάρος της παροχής περίθαλψης.

Και στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός",όμως, η διοίκηση προχωρά σε συρρίκνωση της Μονάδας ΕΪΤΖ. Οι νοσηλευτές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 20 του Γενάρη διεκδικώντας: Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Να μη συρρικνωθεί η Μονάδα ΕΪΤΖ, που θα έχει αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών περίθαλψης των ασθενών. Την άμεση καταβολή πρόσθετων αμοιβών, νυχτερινών και αργιών Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις των νοσηλευτών και η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ