Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΛΙΜΠΕΡΙΟΣ"
Ναυτική τραγωδία

Σε ναυτική τραγωδία, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της μηχανότρατας "Λιμπέριος". Χτες, σε βραχώδη ακτή της Κύθνου εντοπίστηκαν δύο πτώματα από τα οποία το ένα ανήκει στον 37χρονο καπετάνιο του αλιευτικού Παντελή Μεσολογγίτη.Το δεύτερο κατά πάσα πιθανότητα, ανήκει σε έναν από τους πέντε Αιγύπτιους ναυτεργάτες, που υπηρετούσαν στο "Λιμπέριος", καθώς φέρει βέρα με αραβικά γράμματα.

Η μηχανότρατα απέπλευσε στις 23 Γενάρη από την ψαρόσκαλα του Κερατσινίου και από τότε το πλήρωμά του, δύο Ελληνες και πέντε Αιγύπτιοι ναυτεργάτες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Από προχθές το απόγευμα οι έρευνες για το "Λιμπέριος" είχαν επικεντρωθεί στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου καθώς στον όρμο "Λιβαδάκι" του νησιού, ψαράδες είχαν βρει σωσίβια, και περίπου 100 τελάρα που έφεραν το όνομα του πλοίου, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Τα πτώματα των δύο ναυτεργατών εντοπίστηκαν χθες στις 11.40 το μεσημέρι, σφηνωμένα στα βράχια της ακτής "Αγία Ερήνη" της Κύθνου. Τους βρήκαν δύτες του Λιμενικού Σώματος, που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος "Αρμάθεια". Στις 2 το μεσημέρι οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν στην περιοχή "Λουτρά" της Κύθνου οπότε και αναγνωρίστηκε το πτώμα του καπετάνιου από τη σύζυγό του. Στη συνέχεια, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Λαύριο.

Το απόγευμα ο εισαγγελέας του Πειραιά κ. Λιόγας έδωσε εντολή οι σοροί να μεταφερθούν στο νεκροτομείο Πειραιά και αμέσως να ξεκινήσει η διαδικασία της νεκροψίας και της νεκροτομής από τον ιατροδικαστή κ. Μπολιόκα. Από την πλευρά του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας εκτιμάται, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Θ. Παπακωνσταντίνου, ότι το "Λιμπέριος" εμβολίστηκε από άλλο πλοίο.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου συνεχίζονται με τη συμμετοχή σκαφών του ΛΣ, δυτών, ρυμουλκών και αλιευτικών. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Κερατσινίου. Ο δεύτερος Ελληνας ναυτεργάτης που αγνοείται είναι ο 56χρονος μηχανικός Παναγιώτης Αθανασάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ