Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ"
Πλαίσιο δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Οι δυσμενείς εξελίξεις στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", που επιταχύνονται με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκχώρηση της διοίκησης του εθνικού αερομεταφορέα σε ξένη αεροπορική εταιρία, καθώς και ο συντονισμός της δράσης των εργαζομένων για την ανατροπή των κυβερνητικών καταστροφικών σχεδίων, εξετάστηκαν χτες σε κοινή σύσκεψη της ΟΣΠΑ και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στη χτεσινή σύσκεψη διατυπώθηκαν προτάσεις, χωρίς να παρθεί συγκεκριμένη απόφαση, πέραν της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας (ΟΣΠΑ), πριν τις 12 Φλεβάρη 1999, που λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους "μάνατζερ".

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ έχουν κηρύξει ήδη 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) για τις 12 Φλεβάρη, με αίτημα να ανακληθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία, σημειωτέον, είναι πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά αεροπορικά δεδομένα.

Το ΔΣ της ΟΣΠΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μεθαύριο Δευτέρα και αφού εξετάσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη θα καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, καθώς και την ημερομηνία σύγκλησης του έκτακτου συνεδρίου.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), στη χτεσινή σύσκεψη πρότειναν να διοργανωθεί η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τα γραφεία της ΟΑ μεθαύριο Δευτέρα και την ερχόμενη Τρίτη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Την ερχόμενη Τετάρτη να συγκληθεί ανοιχτό συνέδριο της ΟΣΠΑ και παράλληλα να κηρυχτεί 4ωρη στάση εργασίας. Ταυτόχρονα, ν' αρχίσουν καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλιάς για την ενημέρωση των εργαζομένων και να δοθεί συνέντευξη Τύπου μέσα στη βδομάδα για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ