Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συνέχεια στις αντιπαραθέσεις

Δε λένε να καταλαγιάσουν τα οξυμένα πνεύματα στο ΣΥΝ και το κλίμα αντιπαράθεσης που εκφράστηκε με επίκεντρο τη «δίκαιη» ή «άδικη» απόφαση για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας.

Χτες δόθηκε στη δημοσιότητα δήλωση 5 μελών (Ζαράνης Ηλίας, Κελαϊδίτης Ξένος, Κοψίδης Μάκης, Μαυροκεφαλίδης Χρήστος, Σκαμπαρδώνης Σταμάτης) της 9μελούς γραμματείας της Νομαρχιακής Β΄ Αθήνας του ΣΥΝ, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για την «κραυγαλέα αγνόηση της απόφασης της Νομαρχιακής Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ και τα όσα αρνητικά προηγήθηκαν». Σημειώνουν, δε, ότι αυτή την ανησυχία εκφράζει μεγάλο μέρος των μελών και φίλων του ΣΥΝ στη Β΄ Αθήνας και καταλήγουν ότι «σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε, μέσα στο κόμμα μας, την πολιτική του αυτονομία, τη δημοκρατική του λειτουργία και τον αριστερό πλουραλιστικό ανανεωτικό χαρακτήρα του», επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες προς την πλειοψηφία ότι δίνει προτεραιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και «φιμώνει» όσους διαφωνούν. Η δήλωση αποτελεί σαφές μήνυμα στην πλειοψηφούσα τάση ότι παρ' όλες τις εξαγγελίες στις οποίες προβαίνει, στην πράξη θα προωθηθούν οι συνεργασίες, με πρώτο σταθμό τις τοπικές εκλογές.

Στην ίδια κατεύθυνση, στελέχη του ΣΥΝ (Λ. Κύρκος, Ν. Κωνσταντόπουλος, Μ. Παπαγιαννάκης, Δ. Χατζησωκράτης, Θ. Μαργαρίτης, Σπ. Λυκούδης), που υπεραμύνονται της καθαρής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, παραβρέθηκαν στην παρουσίαση βιβλίου του Κ. Σημίτη, τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος του ΣΥΝ απουσίαζε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ