Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ενοχη σιωπή για τον τραυματισμό των στρατιωτών

Ούτε μια κουβέντα δε βρήκαν να πουν χτες στη Βουλή οι εισηγητές του δικομματισμού για τον τραυματισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι στην Ολομέλεια συζητιούνταν νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας για τη στρατολογία.

Την «παράλειψη» αυτή κατήγγειλε με οργή η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, τονίζοντας ότι τα δύο κόμματα δεν είπαν το παραμικρό γιατί είναι πιστοί υπηρέτες των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στους οποίους συμμετέχουν. Ούτε για την υπεράσπιση της πατρίδας μας τραυματίστηκαν οι δύο στρατιώτες ούτε γιατί δεχτήκαμε επίθεση ως χώρα, τόνισε η Λ. Κανέλλη, αλλά γιατί ήταν μέλη της ΝΑΤΟικής δύναμης κατοχής μιας ξένης χώρας. Για το γεγονός αυτό, υπογράμμισε, και τα δύο κόμματα θα έπρεπε να είχαν απολογηθεί μέσα στη Βουλή.

Το ΚΚΕ, είπε η Λ. Κανέλλη μιλώντας για το στρατολογικό νομοσχέδιο, είναι υπέρ της στράτευσης των παιδιών του λαού για την άμυνα όμως της πατρίδας και όχι για τη συμμετοχή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι δεν αφορούν σε καμία περίπτωση στα συμφέροντα της χώρας. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, είπε η εισηγήτρια, δε διαφωνούν με την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και γι' αυτό αποδέχονται να στέλνονται ελληνικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία, στο Κόσσοβο ή τη Σούδα για να φυλάνε τις εγκαταστάσεις των Αμερικανών.

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι το νομοσχέδιο σε κάποια άρθρα του λύνει υπαρκτά προβλήματα για τη στράτευση των Ελλήνων αλλά παρατήρησε ότι η εξάπλωση των διάφορων μορφών επαγγελματιών στρατιωτών γίνεται για την εξυπηρέτηση ξένων προς την άμυνα της χώρας συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ