Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το Εθνικό Συμβούλιο καθορίζει την πολιτική στο Κυπριακό

H πολιτική στο Κυπριακό καθορίζεται από το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσαν απόψεις του διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου, πρέσβη Τάσου Τζιωνή για το «σχέδιο Ανάν».

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος διευκρίνισε πως όταν ο κύριος Τζιωνής πήγε ως απεσταλμένος του στα Ηνωμένα Εθνη, έθεσε ακριβώς όσα είχε αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση ότι σχέδια, όπως το «σχέδιο Ανάν», βρίσκονται πάντα στο τραπέζι και είναι από τα έγγραφα αναφοράς τα οποία ασφαλώς πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη όποιος ασχολείται με τη λύση του Κυπριακού.

Προκλητικές δηλώσεις Τούρκου στρατηγού

Ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Ερκίν Σαϊγκούν, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα, δήλωσε προκλητικά ότι κανένας δεν πρέπει να αναμένει πως θα αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και θα αφεθούν οι Τουρκοκύπριοι στο έλεος της άλλης πλευράς.

Ο στρατηγός Σαϊγκούν είπε πως όταν ζητείται η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η στρατιωτική δύναμη της άλλης πλευράς, κατά την έκφρασή του.

Τα τουρκικά στρατεύματα, πρόσθεσε, θα αποσυρθούν μόνον όταν δοθούν επαρκείς εγγυήσεις και διασφαλιστεί η ύπαρξη και η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ