Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
Ζητήθηκε άρση της βουλευτικής του ασυλίας

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Μαντούβαλου ζήτησε χτες από την πρόεδρο της Βουλής Α. Ψαρούδα -Μπενάκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός. Σε σχετικό έγγραφο που έστειλε χτες, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή, προκειμένου να διερευνηθούν αποχρώσες ενδείξεις για εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές Ι. Σίδερης και Ι. Φιοράκης, οι οποίοι ερευνούν τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Μαντούβαλος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της δωροδοκίας δικαστή, καθώς και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το πρώτο από τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκε το Νοέμβρη 2000 (πλημμέλημα) και παραγράφεται στις 29 Νοέμβρη, ενώ με την άρση της ασυλίας επιτυγχάνεται η αναστολή της παραγραφής. Το δεύτερο αδίκημα είναι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα) και δεν παραγράφεται πριν την παρέλευση 15ετίας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο Π. Μαντούβαλος κατά το διάστημα Σεπτέμβρη - Νοέμβρη 2000 «ήταν ο κυρίαρχος του δικηγορικού του γραφείου» και αυτός καθόριζε τις αποφάσεις που αναλάμβαναν οι συνεργάτες του. Οι ανακριτές, όμως, απ' ό,τι φαίνεται, δεν έχουν πειστεί ότι η επίμαχη κατάθεση στις 29/11/2000 στον τραπεζικό λογαριασμό του υπόδικου πρώην δικαστή Ε. Καλούση έγινε για λογαριασμό της αποθανούσης Α. Δελλή από τον Χ. Χατζηπαναγιώτου, συνεργάτη του Π. Μαντούβαλου.

Οι κατηγορίες σε βάρος του βουλευτή αφορούν στο ποσό των επτά εκατ. δρχ. που κατέθεσε ο Χ. Χατζηπαναγιώτου στο λογαριασμό του Ευ. Καλούση για αγορά αυτοκινήτου.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος σε δήλωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης ότι ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής μου ασυλίας. Υπενθυμίζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εγώ ο ίδιος, εάν ετίθετο ζήτημα, θα ζητούσα την άρση της ασυλίας μου. Το ίδιο λέω και σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ