Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων

Η ομιλία του Γ. Τούσσα στο Ευρωκοινοβούλιο, στη συζήτηση για το νομοθετικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής

«Το πρόγραμμα εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντικατοπτρίζει τις φιλότιμες προσπάθειές της για την εξυπηρέτηση με τον καλύτερο τρόπο των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της ΕΕ, των επιλογών του κεφαλαίου», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για το νομοθετικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής.

Συνεχίζοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής: «Παρά τις αντιθέσεις που εκφράζονται στο Συμβούλιο, προωθείται συμφωνία με σαρωτικές αλλαγές για τις δημοσιονομικές προοπτικές του 2007 - 2013 σε βάρος των αγροτών, γενικότερα των εργαζομένων.

Η Επιτροπή προσπαθεί να προσαρμόσει το νομοθετικό πρόγραμμά της για το 2006 στα νέα δεδομένα, με βάση τις δεσμεύσεις της για την 5ετή θητεία της και τις επιλογές των μονοπωλίων. Κύριος άξονας της πολιτικής της είναι η επικοινωνιακή πολιτική. Η φθορά, η εξαγορά των συνειδήσεων και η ταξική συνεργασία γίνονται τα μέσα για τον εγκλωβισμό των λαϊκών μαζών και την αποδοχή των πιο αντιδραστικών αντιλαϊκών μέτρων. Περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών. Στο στόχαστρο η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς υπηρεσιών, ταχυδρομείων κλπ., η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, νέα μέτρα ναυτιλιακής πολιτικής, προώθηση νέων φορολογικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων. Ενιαία στρατηγική για την προώθηση των αντιλαϊκών στόχων της Λισαβόνας στη βάση των εθνικών προγραμμάτων δράσης και προώθηση των αντεργατικών σχεδίων για τη νεολαία, τις γυναίκες, γενικότερα τους εργαζόμενους.

Οι προσπάθειες της ΕΕ για την επιτάχυνση της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η ευελιξία στην αγορά εργασίας αποτελούν προτεραιότητες για τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Αναγκαία προϋπόθεση επιτυχίας αυτών των μέτρων η ενίσχυση του αυταρχικού πλαισίου, των διωκτικών μηχανισμών, των μηχανισμών παρακολούθησης των εργαζομένων και των κινημάτων τους, η αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης που επιφέρουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια μοιράσματος της ιμπεριαλιστικής λείας με τους ατλαντικούς εταίρους και ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής θέσης της ΕΕ με πολυμερείς και διμερείς συμφωνίες, με ολοκλήρωση της διεύρυνσης, έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με νέες χώρες, αλλά κυρίως με τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, τη δημιουργία μηχανισμών άμεσης στρατιωτικής παρέμβασης και την ολοκλήρωση της αγοράς στρατιωτικής βιομηχανίας, οπλικών συστημάτων και προτύπων, κοινούς κανόνες προμήθειας πολεμικού υλικού.

Το πρόγραμμα αυτό της Επιτροπής βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις διεκδικήσεις και τους στόχους των εργαζομένων, γι' αυτό κλιμακώνουν τους αγώνες τους για το δικαίωμα στη δουλιά, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, τις λαϊκές ελευθερίες, ισότιμες σχέσεις, για ριζικές αλλαγές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόκληση η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ (2014-01-11 00:00:00.0)
Η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα έχει τη βούλα της ΕΕ (2011-11-16 00:00:00.0)
Αλληλοκαλύψεις στόχων και έργων (2009-02-05 00:00:00.0)
Βασικά σημεία από τη δράση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ (2008-12-28 00:00:00.0)
Μπούσουλας βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης (2005-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ