Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ» ΘΕΑΤΡΟ στις πλάτες της Υγείας

Στο 47,5% των συνολικών δαπανών έχουν φτάσει οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας (από 37,3% το 1990), με τις «πράσινες» και «γαλάζιες» αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις

Προωθώντας την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έδωσαν χτες ένα ρεσιτάλ υποκριτικής και ανούσιας αντιπαράθεσης με υποσχέσεις... εξυγίανσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση παρουσιάζοντας στοιχεία, όπου οι υπερτιμολογήσεις των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία εκτινάχτηκαν μέχρι και 1.574%, υποσχέθηκε «οικονομικά οφέλη» με την αλλαγή της διαδικασίας προμηθειών, ενώ το ΠΑΣΟΚ, μετά τη διήμερη εξόρμηση στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τη «συστηματική και ενσυνείδητη απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Την ίδια ώρα, η λαϊκή οικογένεια, πληρώνοντας το τίμημα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας και τη γενικότερη πολιτική των «πράσινων» και «γαλάζιων» αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 94,3 ευρώ το μήνα για υπηρεσίες Υγείας, εκτινάσσοντας έτσι τις ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στο 47,5% των συνολικών δαπανών Υγείας, από 37,3% που ήταν το 1990. Ετσι ο χώρος της Υγείας αποτέλεσε τον παράδεισο για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις, καθώς, μόνο την περίοδο 1997-2004, ο τζίρος τους αυξήθηκε κατά 134,2%.


ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ