Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Να ανακληθούν όλες ΤΩΡΑ

Ανακοινώσεις της ΕΕΔΥΕ και της ΚΕΘΑ

Αφγανοί αστυνομικοί παίρνουν θέση μπροστά από φλεγόμενα οχήματα του ΝΑΤΟ, κατά την προχτεσινή επίθεση στην Καμπούλ

Associated Press

Αφγανοί αστυνομικοί παίρνουν θέση μπροστά από φλεγόμενα οχήματα του ΝΑΤΟ, κατά την προχτεσινή επίθεση στην Καμπούλ
Την άμεση ανάκληση της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν και από τις γειτονικές χώρες, ζητούν με αφορμή την προχτεσινή επίθεση σε φάλαγγα ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων στην Καμπούλ, που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο Ελλήνων επαγγελματιών οπλιτών, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ τονίζεται: «Με αφορμή τον τραυματισμό δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλες περιοχές.

Η ελληνική κυβέρνηση είτε αυτή εκφράζεται από τη ΝΔ, είτε από το ΠΑΣΟΚ παραμένει πιστή και προσηλωμένη στις επιλογές των ιμπεριαλιστών, διευκολύνοντας με κάθε τρόπο τα σχέδιά τους και τις δολοφονικές επιθέσεις τους κατά λαών και χωρών για να προωθήσουν τα άνομα συμφέροντά τους.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να δυναμώσει τον αγώνα του, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των εισβολέων από το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψουν και να μην ξαναβγούν ελληνικά στρατιωτικά σώματα εκτός συνόρων όπου κι αν βρίσκονται (Αφγανιστάν, Βαλκάνια)».

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΘΑ επισημαίνεται: «Η Ελληνική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν δέχτηκε επίθεση και είχε τους πρώτους τραυματίες, ενώ υπήρξαν και νεκροί από τις λοιπές ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής και τον άμαχο πληθυσμό. Είναι η πρώτη προσφορά αίματος των δικών μας στρατιωτικών στο βωμό των συμφερόντων των εταιριών πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θύματα από τις συνέπειες του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Αυξάνοντας η κυβέρνηση τις αποστολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων, υλοποιώντας αποφάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυξάνει συνειδητά και τις πιθανότητες ύπαρξης θυμάτων. Η ύπαρξη στο Αφγανιστάν εκτός της μονάδας Μηχανικού και του στρατιωτικού νοσοκομείου, καθώς και η ανάληψη σε λίγο του αεροδρομίου της Καμπούλ, πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, να ανακαλέσει αμέσως τις στρατιωτικές αποστολές από το Αφγανιστάν και από γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια. Επίσης, να σταματήσει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο δράμα του Ιράκ με εκπαιδεύσεις στρατιωτικών και άλλα προγράμματα μεταφοράς υλικού κλπ. Καμία από αυτές τις δράσεις δεν υπηρετεί την Εθνική μας Αμυνα και τα συμφέροντα του τόπου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ