Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις και οι εξορμήσεις

Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, χιλιάδες εργάτες ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Μετά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Αθήνας (φωτ.), εργάτη τον εργάτη χτίζεται και η επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη
Μετά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Αθήνας (φωτ.), εργάτη τον εργάτη χτίζεται και η επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη
Με αμείωτους ρυθμούς οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς, προκειμένου να φθάσει παντού το ταξικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και την ίδια ώρα στον Πειραιά, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Παράλληλα, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αποφάσεις συνδικάτων για συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Κάνουμε την απεργία δική μας υπόθεση. Αυτή είναι η δική μας επιλογή, με αυτή τη στάση υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας και βάζουμε βάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα. Καλύτερη οργάνωση στα συνδικάτα, τα παραρτήματα, τα εργοτάξια, τα γιαπιά. Νέοι και παλιοί οικοδόμοι, Ελληνες και μετανάστες. Να δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του κλάδου μας».

Στις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις έρχονται να προστεθούν ακόμα: της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζόμενων στο κέτερινγκ «Αμπέλα Ελλάς», το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές και Γηροκομεία Αθήνας, το Σωματείο Λιθογράφων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Πάτρας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες αποφάσεις σωματείων. Σήμερα θα γίνει γενική συνέλευση στο Σωματείο Εργαζομένων «Μεβγάλ».

Περιοδείες - εξορμήσεις

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται - ανάμεσα σε άλλες οι εξής περιοδείες και εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ:

Δευτέρα 5 Δεκέμβρη: Στο Δήμο Χαλανδρίου σε όλους τους χώρους και στο Δήμο Αθήνας στην Ιερά Οδό. Στις Φαρμακαποθήκες «Χαραλαμπίδου», «Παπάζογλου», «Φαρμακεμπορική», «Καλανίδης», «Μαρινόπουλος», «Προσιφάπε». Στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στην Ηλιούπολη και την Πατησίων. Στη ΔΕΗ Περιστερίου.

Τρίτη 6 Δεκέμβρη: Στο Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης. Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - στην καθαριότητα και τις διοικητικές υπηρεσίες, στο Δήμο Νέας Σμύρνης - στην καθαριότητα, και στους εργάτες του Δήμου Ελευσίνας. Στις φαρμακαποθήκες του κέντρου και το απόγευμα πάλι στο κέντρο, στα φαρμακεία.

Τετάρτη 7 Δεκέμβρη: Στα «Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου» και την «Πετρόλα». Στους Δήμους Νέας Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Παλαιού Φαλήρου, σε όλους τους χώρους.

Πέμπτη 8 Δεκέμβρη: Στην εταιρία «Ασπροφώς». Στο Δήμο Καματερού στην καθαριότητα. Στους Δήμους Ιλίου και Αιγάλεω στην καθαριότητα και το πράσινο. Στο Δήμο Ταύρου στην καθαριότητα και τα συνεργεία. Στους ΧΥΤΑ Σχιστού και Λιοσίων.

Επίσης, περιοδείες ξεκινάν από σήμερα στους εργαζόμενους στο εμπόριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ