Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Καταγγέλλει τις «μπίζνες» του ΟΕΚ

Την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος ετοιμάζεται να αγοράσει μετοχές συνολικής αξίας 2.518.125 ευρώ της Εμπορικής Τράπεζας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).

Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός επιδίδεται σε επιχειρηματική δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από το πενιχρό τους εισόδημα, για να έχουν - υποτίθεται - δικαίωμα στις παροχές του ΟΕΚ. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο Οργανισμός παραχώρησε οικόπεδο 43 στρεμμάτων στον Ομιλο «Λάμδα Ντεβέλοπμεντ» συμφερόντων Λάτση.

Οπως τονίζει η Ομοσπονδία «αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σήμερα αξιοποιούν τον ΟΕΚ για την ανάγκη εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, από οργανισμό εξυπηρέτησης στεγαστικών αναγκών των εργαζομένων που το χρηματοδοτούν. Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της διοίκησης του ΟΕΚ. Απαιτούμε από τον υπουργό Απασχόλησης να μην προχωρήσει σ' αυτή την απόφαση».

Απάντηση στην προκλητική κατασπατάληση των χρημάτων τους, αλλά και συνολικά στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να δώσουν στις 14 Δεκέμβρη. «Με τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και άλλες πόλεις», υπογραμμίζει η ΟΕΚΙΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ