Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΚ ΑμΕΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ
Καθημερινή πάλη για τα δικαιώματα

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Παναγιώτη Κοσιώνη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο ΚΕΚ ΑμΕΑ στο Γαλάτσι
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο ΚΕΚ ΑμΕΑ στο Γαλάτσι
Να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, να συνταχθούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με πρώτο σταθμό τη σημερινή κινητοποίηση και πορεία στη Βουλή, κάλεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης τους σπουδαστές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στο Γαλάτσι.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ συνοδευόμενος από το Χάρη Χουρδάκη, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφτηκε χτες το ΚΕΚ και μίλησε με τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές. «Αν κοιτάξετε τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και τα ημερολόγια θα δείτε ότι κάθε δεύτερη, τρίτη μέρα υπάρχει μια παγκόσμια μέρα. Πρόκειται για στημένο σκηνικό. Αφού η κάθε κοινωνική ομάδα "γιορτάζεται" με φανφάρες την Παγκόσμια Μέρα και μετά τις "γιορτές" δε γίνεται τίποτα για τη βελτίωση της ζωής τους. Η διαφορά του ΚΚΕ είναι ότι εμείς δεν περιμένουμε τις παγκόσμιες μέρες αλλά κάθε μέρα παλεύουμε για την επίλυση των προβλημάτων και ερχόμαστε κοντά στα ΑμΕΑ, στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, στους εργαζόμενους», υπογράμμισε ο Π. Κοσιώνης. «Το πόσο στημένη είναι η κατάσταση - συνέχισε - σηματοδοτείται και από την αλλαγή των λέξεων. Το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, μετατράπηκε σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κι αυτό γιατί η Πρόνοια έχει την έννοια της πρόληψης, ενώ η κοινωνική αλληλεγγύη σηματοδοτεί τη μετάθεση της ευθύνης του κράτους στην ευαισθησία της κοινωνίας κάτι που στην πράξη καταλήγει στην πριμοδότηση των συμφερόντων του επιχειρηματικού κεφαλαίου του χώρου και των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

«Τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Δεν το λέμε για να δημιουργήσουμε κατάθλιψη στον κόσμο που αγωνίζεται. Αλλά για να αναδείξουμε ότι με το συντονισμό όλων των εργαζόμενων και τους αγώνες μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Δεν είναι δικαιολογία ότι η χώρα μας είναι φτωχή. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου γίνεται εκεί που υπάρχει και η μεγαλύτερη εξαθλίωση», επισήμανε ο βουλευτής. Και κάλεσε τους σπουδαστές του ΚΕΚ ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες του χώρου, να συμπαραταχτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, να δώσουν σήμερα μαχητικό «παρών» στην κινητοποίηση της Ενιαίας Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ και Εργαζομένων και στην πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.

Απ' την πλευρά τους οι σπουδαστές έκφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται συνολικά στη χώρα για τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους, αλλά και για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας που στο χώρο των αναπήρων λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ