Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ευτελής η ζωή του εργάτη

Ερώτηση του ΚΚΕ με αφορμή το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Λάρισα

Το ξεκλήρισμα των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μετά το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό του 33χρονου οικοδόμου Αρτάν Μπραϊλίκα.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που καταθέτουν επισημαίνεται: «Ενας ακόμη οικοδόμος στη Λάρισα πλήρωσε με τη ζωή του την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Πρόκειται για τον ηλικίας 33 χρονών οικοδόμο Αρτάν Μπραϊλίκα (Brailika Artan), πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών, που άφησε την τελευταία του πνοή όταν καταπλακώθηκε από μεγάλες ποσότητες μπετόν στα θεμέλια της ανεγειρόμενης οικοδομής, ανεβάζοντας έτσι στους 27 τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στο Νομό Λάρισας την τελευταία πενταετία».

Και οι βουλευτές καταλήγουν: «Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους τόπους δουλιάς, ώστε να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους τα κέρδη της εργοδοσίας και του κεφαλαίου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ