Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Μαζικά και ταξικά στην κάλπη

Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη ξεκινάνε οι εκλογές στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας

«Να κάνουμε το συνδικάτο πιο μαζικό, πιο δυνατό και ικανό να παλεύει για τα συμφέροντα του κλάδου, για τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων» καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος» (ΔΑΣ ΚΙΔ), ενόψει των εκλογών που ξεκινούν στο συνδικάτο της Αθήνας την επόμενη Τετάρτη 7 Δεκέμβρη και ολοκληρώνονται στις 14 του μήνα. Ιδιαίτερο βάρος δίνει η παράταξη στην προετοιμασία για την απεργία της 14ης Δεκέμβρη, καλώντας κάθε εργαζόμενο να δουλέψει για την επιτυχία της.

«Με γερό, ισχυρό συνδικάτο μπορούμε να αναμετρηθούμε με την αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Με γερό, ισχυρό συνδικάτο μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική που γεννάει την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, την εντατικοποίηση της δουλιάς, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Με γερό, ισχυρό συνδικάτο μπορούμε να συντονίσουμε καλύτερα τον αγώνα μας με τα άλλα τμήματα της εργατικής τάξης και να αναπτύξουμε, από καλύτερες θέσεις, τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλιά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», επισημαίνει στη διακήρυξή της η ΔΑΣ ΚΙΔ.

Τονίζει ότι για τα δεινά που επιβαρύνουν τους εργαζόμενους υπεύθυνη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών. «Μπορούμε να την αντιπαλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά δυναμώνοντας το συνδικάτο μας, δυναμώνοντας το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, αλλάζοντας το συσχετισμό δύναμης».

Κι η παράταξη καταλήγει: «Ολοι μαζί, να δώσουμε νέα δύναμη στους αγώνες του κλάδου μας, στους αγώνες του συνδικάτου μας, στην πάλη της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ