Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ
Ούτε κουβέντα για την απεργία

Την πραξικοπηματική άρνηση του προέδρου της Ενωσης να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία, καταγγέλλει η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία»

Και οι χτεσινές εξελίξεις στην ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα συμπόρευσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ και στον Τύπο με τις δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου
Και οι χτεσινές εξελίξεις στην ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα συμπόρευσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ και στον Τύπο με τις δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου
Με πραξικοπηματικό τρόπο, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ διέλυσε χτες τη συνεδρίαση του ΔΣ και αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία προτάσεις για τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Σε ανακοίνωσή της, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» καταγγέλλει το γεγονός και σημειώνει ότι αυτή η πράξη είναι αποτέλεσμα της συμβιβαστικής τακτικής που ακολουθεί η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης.

Σημειώνεται ότι η λήψη απόφασης αναβλήθηκε ήδη σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, με τη δικαιολογία από την πλευρά του Πάνου Σόμπολου ότι δε μετείχε το σύνολο των μελών του ΔΣ και το θέμα της απεργίας παραπέμφθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν έξι μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ομως, και χτες χωρίς επιχειρήματα και με την ίδια δικαιολογία ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε πεισματικά να θέσει τις προτάσεις σε ψηφοφορία.

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, με συγκεκριμένο πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κλάδος βρίσκεται σε πορεία βαθιών ανατροπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις δεν αφήνουν ανέγγιχτο και το χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Για τους εργαζόμενους, τα προβλήματα πλέον παίρνουν δραματικές διαστάσεις. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Η υποχώρηση, ο συμβιβασμός σε τέτοιου είδους καταστάσεις αποθρασύνουν τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Μοναδική διέξοδος για να βγουν οι εργαζόμενοι από την κατάσταση αυτή, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είναι η συσπείρωση δυνάμεων στη γραμμή της αντίστασης, της απειθαρχίας, της ανυπακοής. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η «Μαχόμενη δημοσιογραφία» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πλαίσιο της δράσης και των κινητοποιήσεων.

Ανάλογη ήταν η στάση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ και σε σχέση με τη συνάντηση που είχε χτες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Μπροστά στις κάμερες, όπως σημειώνει η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» και παρά την αντίθετη άποψη όλων των άλλων μελών του ΔΣ, δήλωσε ότι βρήκε «θετική ανταπόκριση» από τον πρωθυπουργό. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, όταν ο ίδιος όχι μόνο δεν έθεσε τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, αλλά στην πραγματικότητα εισέπραξε την άρνηση του πρωθυπουργού στα μεγάλα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ