Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑΣ»
Συνεχίζει τις προκλήσεις

Σε εκβιαστικές και τρομοκρατικές μεθοδεύσεις σε βάρος των ναυτεργατών του πλοίου RO-RO (αυτοκινητάδικο) «Παναγία Κρημνιώτισσα» προχώρησε προχτές ο εφοπλιστής πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης, επιχειρώντας να απολύσει τέσσερις ναυτεργάτες. Συγκεκριμένα έναν Γ΄ μηχανικό, έναν καμαρότο, ένα ναύτη και ένα δόκιμο πλοίαρχο, ο οποίος έχει μόλις ένα μήνα στο καράβι.

Αμέσως συνάντησε τη σύσσωμη αντίδραση όλων των ναυτεργατών του καραβιού, οι οποίοι, έχοντας στο πλευρό τους τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αντιστάθηκαν στις καταχρηστικές και παράνομες αυτές απολύσεις και έτσι ο εφοπλιστής δεν τις υλοποίησε.

Η καθολική αυτή κινητοποίηση των ναυτεργατών με τη συμπαράσταση των σωματείων τους απέδειξε για άλλη μια φορά πως ο ενωμένος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στις αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Οι ναυτεργάτες είχαν προχωρήσει σε τριήμερη επίσχεση εργασίας από την περασμένη Δευτέρα, επειδή ο πλοιοκτήτης παραβίαζε κατάφωρα τη νομοθεσία εδώ και δύο χρόνια περίπου, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει με βάση την προβλεπόμενη ΣΣΕ (ποντοπόρου φορτηγού), αλλά με μικρότερης κατηγορίας ΣΣΕ (μεσογειακού φορτηγού).

Μετά τις άκαρπες εκβιαστικές προσπάθειες σε βάρος του πληρώματος, καθώς και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Πειραιά, σε συνδυασμό με την ακλόνητη παρουσία των ναυτεργατών, αναγκάστηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ