Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τη σφοδρή αντίδραση συλλογικών οργανώσεων αλλά και προσωπικοτήτων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής έχει προκαλέσει το κατάπτυστο νεοφασιστικού τύπου «αντικομμουνιστικό μνημόνιο» που προωθείται προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 24 με 27 Γενάρη 2006.

Οι αντιδράσεις στρέφονται ενάντια τόσο στη λογική όσο και στην ουσία και το περιεχόμενο του «αντικομμουνιστικού μνημονίου», ενώ ζητούν να μην προχωρήσει η ψήφισή του, να μην υιοθετηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κατανοώντας ότι το μνημόνιο αυτό δε στρέφεται ενάντια στο παρελθόν, αλλά έχει άκρως επίκαιρο χαρακτήρα, καθώς ποινικοποιεί την αγωνιστική και δημοκρατική δραστηριότητα όλου του λαού, συλλογικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη νεοφασιστική απόπειρα των ιμπεριαλιστών να «βάλουν στο γύψο» όλο το λαό.

Οι σελίδες του «Ρ» φιλοξενούν σήμερα τις δηλώσεις του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων και της ΑΔΕΔΥ, ενώ στο αυριανό, Χριστουγεννιάτικο φύλλο του «Ρ» θα δημοσιευτούν ανάλογες δηλώσεις προσωπικοτήτων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Στα επόμενα φύλλα του «Ρ» θα συνεχιστεί η δημοσίευση δηλώσεων καταδίκης και καλέσματος σε αγώνα για να μην περάσει το «αντικομμουνιστικό μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ