Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλυτα παραμένουν τα προβλήματα των σεισμοπαθών

Οι σεισμόπληκτοι στους καταυλισμούς του Δήμου Αχαρνών βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής αδιαφορίας, αλλά και της δημοτικής αρχής κατά τρόπο οδυνηρό. Αυτό διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά στη συγκέντρωση που οργάνωσε χτες ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων του καταυλισμού «Αξιον Εστί», στα Μεγάλα Σχοίνα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αχαρνών Ι. Σιδηρόπουλος και Β. Τορτοπίδης και ο διευθυντής Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού του ΟΑΣΑ, Π. Κοντογιάννης.

Τόσο οι αντιδήμαρχοι όσο και ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ μοίρασαν και πάλι αόριστες υποσχέσεις. Οταν οι σεισμόπληκτοι επισήμαναν ότι όχι μόνο δεν έχουν απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, αλλά θέλουν τρία λεωφορεία για να πάνε στο κέντρο του Μενιδίου ο Π. Κοντογιάννης τους απάντησε: «Θα καταγράψουμε τα προβλήματά σας, θα τα μελετήσουμε, θα τα κουβεντιάσουμε και στις επόμενες ημέρες, σε μια εβδομάδα το πολύ, θα έχουμε καταλήξει και θα επανέλθουμε να σας τις αναπτύξουμε». Ενώ όταν τονίστηκε, στους αντιδημάρχους, η επιτακτική ανάγκη κατασκευής παιδικού σταθμού και παιδικής χαράς στον καταυλισμό, γιατί έχουν σημειωθεί ήδη δύο ατυχήματα παιδιών που έπαιζαν στο δρόμο την ώρα που οι γονείς τους ήταν στη δουλιά, ο αντιδήμαρχος Β. Τορτοπίδης τους ζήτησε να κάνουν οι ίδιοι την καταγραφή των οικογενειών που χρειάζεται να στέλνουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Φαίνεται πως η δημοτική αρχή αναλαμβάνει μόνο λειτουργίες που είναι οικονομικά ανταποδοτικές. Μάλιστα ο ίδιος, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης των καταυλισθέντων, εξέφρασε την ευχή (!) να βρεθούν εθελοντές γιατροί για να στελεχώσουν τα ιατρεία που προσπαθούν να φτιάξουνε στους καταυλισμούς.

Ενα ακόμα πρόβλημα που έχουν οι καταυλισθέντες είναι ότι δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει αρκετοί λογαριασμοί έναντι, που κυμαίνονται από 40 έως 75 χιλιάδες δραχμές και εκφράζεται η απορία τι θα γίνει όταν έρθουν οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί, τότε δηλαδή που θα λειτουργούν τα κλιματιστικά όλη μέρα, γιατί αλλιώς η ζωή μέσα στους «μεταλλικούς φούρνους» θα είναι αφόρητη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ