Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Περιουσία του λαού η «Ολυμπιακή »

Στην Τεχνική Διεύθυνση περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρίας και λαϊκό μέτωπο για την προάσπιση του εθνικού πλούτου

Οι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής» έχουν χρέος να αντισταθούν στις επιλογές της κυβέρνησης για παράδοση του κρατικού αερομεταφορέα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, και μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός να αντισταθούν για την προάσπιση του συνόλου του εθνικού πλούτου.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια της χτεσινής επίσκεψής του, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στην Τεχνική Διεύθυνση της «Ολυμπιακής», στο δυτικό αερολιμένα.

Οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ, έδειξαν τη συμφωνία τους, πέρα από ατομικές πολιτικές απόψεις, με τις θέσεις των κομμουνιστών μέσα από το ζεστό τους χειροκρότημα που διέκοψε δύο φορές τον Αντ. Σκυλλάκο, ενώ στη συνέχεια αρκετοί ήταν αυτοί που έθεσαν ερωτήσεις ή συνομιλούσαν με τους κομμουνιστές μετά το τέλος της ομιλίας, στα διάφορα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν. Κοινός παρονομαστής στο σύνολο των ερωτήσεών τους ήταν η εργασιακή ανασφάλεια, που δημιουργούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μετοχοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα. Η ξεκάθαρη απάντηση που πήραν από τον βουλευτή του ΚΚΕ ήταν: Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» - Λαϊκό μέτωπο για την προάσπιση του συνόλου του εθνικού πλούτου. «Το Κομμουνιστικό Κόμμα, με όσες δυνάμεις διαθέτει, θα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων», είπε ο Αντ. Σκυλλάκος και τόνισε: «Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη άποψη για το θέμα της "Ολυμπιακής". Λέμε εθνικός ενιαίος φορέας αερομεταφορών. Λέμε κρατικά και όχι ιδιωτικά αεροδρόμια. Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα και αγωνίζεται, ώστε όλες εκείνες οι βιομηχανίες και επιχειρήσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εθνική ασφάλεια, στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου να παραμείνουν πλήρως σε κρατικά χέρια».

Με έντονο ενδιαφέρον άκουσαν την ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής»
Με έντονο ενδιαφέρον άκουσαν την ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής»
Ο Αντ. Σκυλλάκος επισήμανε ότι τα σχέδια για την παράδοση της «Ολυμπιακής» στο ιδιωτικό κεφάλαιο δουλεύονται μέρα με τη μέρα βάσει σχεδίου, ενώ η κάθε διοίκηση έβαζε το δικό της λιθαράκι για να επιτευχθεί το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι οι εργασιακές σχέσεις χειροτερεύουν ολοένα και οι πρώτοι που νιώθουν άμεσα τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αντώνης Σκυλλάκος, απαντώντας στον ισχυρισμό που προβάλλει συνεχώς η κυβέρνηση, ότι οι επιλογές της είναι επιλογές του ελληνικού λαού, τόνισε ότι οι συσχετισμοί στο Κοινοβούλιο είναι σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Την ίδια στιγμή, συνέχισε, που η κυβέρνηση κάνει το παν για να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων, δε θέλει να αγωνίζεται ενάντια στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Με πρόσχημα την καταπολέμηση και πάταξη της τρομοκρατίας, με αφορμή τη δράση της δήθεν επαναστατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", παίρνουν διαρκώς μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος. Αλλοτε πάλι ξεπετούν από το πουθενά θέματα που γεμίζουν την καθημερινή ειδησεογραφία, όπως αυτό των νέων ταυτοτήτων και της αναγραφής του θρησκεύματος ή όχι».

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κατέληξε ο Αντώνης Σκυλλάκος, οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν μαζικά, μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο για την προάσπιση του συνόλου του εθνικού πλούτου της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ