Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Οι εργαζόμενοι είναι η πραγματική δύναμη του ΟΤΕ

Στο διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού στο Μαρούσι περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Για τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής και των άσχημων συνθηκών εργασίας ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου
Για τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής και των άσχημων συνθηκών εργασίας ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου
Οι εκλογές πέρασαν, αλλά τα προβλήματα στον ΟΤΕ παραμένουν και οξύνονται. Γι' αυτά τα προβλήματα συζήτησε χτες με εργαζόμενους ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο διοικητικό μέγαρο στο Μαρούσι. Περιοδεία που αποδεικνύει ότι οι κομμουνιστές είναι συνεπείς με την προεκλογική δέσμευση να είναι και μετά τις εκλογές κοντά στους εργαζόμενους, στα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους, αλλά και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τον ΟΤΕ, που παραδίνεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το βουλευτή του ΚΚΕ για τις εφαρμογές και το ρόλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας και του μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής και των άσχημων συνθηκών που εργάζονται. (Σημειώνεται ότι για το θέμα το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή). «Να μην πάμε αδιάβαστοι και διαπιστώσουμε μετά από 10-15 χρόνια ασθένειες που σχετίζονται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών», ήταν η ανησυχία των εργαζομένων, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στο γεγονός, ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων τα επόμενα χρόνια θα εργάζονται μπροστά στις οθόνες των κομπιούτερ.

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της «επιστημονικής δυσφήμισης» - όπως είπε χαρακτηριστικά - που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, προκειμένου να ξεπουληθούν τα κερδοφόρα κομμάτια του, να περάσουν χωρίς αντιστάσεις οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και στο ασφαλιστικό, σε βάρος της εργατικής τάξης. Θέλουν να σπείρουν την απογοήτευση, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το σύγχρονο Καιάδα που ετοιμάζουν με το ασφαλιστικό, «να νιώσουν τη δύναμή τους» και ν' αντισταθούν. Μια δύναμη που πηγάζει από το γεγονός, ότι είναι ακριβώς η εργασία και το μυαλό των εργαζομένων, που δημιούργησε τον σημερινό ΟΤΕ, για τα οποία όμως δεν ακούγεται λέξη στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ρόλο της απελευθέρωσης, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η εμπειρία έχει αποδείξει πως αυτή δε γίνεται ούτε προς όφελος των εργαζομένων, ούτε των δημόσιων Οργανισμών. Γι' αυτό δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, γιατί τότε δε θα σταματήσουμε. Αλλά βέβαια - τόνισε - εννοούμε έναν άλλο δημόσιο τομέα, που θα βάζει τους Οργανισμούς πραγματικά στην υπηρεσία των πολιτών.

Στο τμήμα διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας του ΟΤΕ - εσωτερικό ταχυδρομείο - ο βουλευτής ήρθε αντιμέτωπος με τα νέα εκσυγχρονιστικά ήθη που εφαρμόζονται όσον αφορά τις σχέσεις εργασίας. Εδώ, όπως και σε δεκάδες άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού, οι εργολαβίες δίνουν και παίρνουν. Μόνιμες θέσεις εργασίας έχουν περάσει στην κατοχή των εργολάβων, οι οποίοι προσλαμβάνουν προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αμοιβές που είναι στο μισό από αυτές των μονίμων υπαλλήλων, κερδοσκοπώντας ασύστολα. Απολύουν και προσλαμβάνουν καινούριους όποτε θέλουν, κρατώντας σε ομηρία εκατοντάδες εργαζόμενους. Ομηρία που δεν είναι άσχετη με ένα ολόκληρο κύκλωμα πιέσεων και εκβιασμών, που φτάνει μέχρι την κάλπη. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι εργολαβίες έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μαζί με τους πάσης φύσεως προμηθευτές και «συμβούλους» έχουν μετατραπεί σε μια μεγάλη γάγγραινα για την επιχείρηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ (2021-10-06 00:00:00.0)
«Στο αέρα» οι εργαζόμενοι (2005-10-15 00:00:00.0)
Ρουσφετολογικές προσλήψεις για εξαγορά συνειδήσεων (2002-07-11 00:00:00.0)
Στον ΟΤΕ "προσλαμβάνουν" μέσω εργολαβιών! (1997-05-28 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ (1997-05-28 00:00:00.0)
Ψήφος - αντίσταση στη λεηλάτηση του ΟΤΕ (1996-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ