Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ

Δήμαρχος Γαργαλιάνων

«Το Μνημόνιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόκειται να τεθεί για έγκριση στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διαρκέσει από τις 24-27 Ιανουαρίου 2006.

Καταδικάζω απερίφραστα από τη θέση δημοκρατικού πολίτη το "Μνημόνιο" ως προπομπό ιδεολογικών και πολιτικών διώξεων.

Το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διάλυση των κομμουνιστικών κομμάτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της δημοκρατίας που διέπουν το δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό εδώ και αιώνες. Οι πολίτες της Ευρώπης είναι ελεύθεροι να έχουν την ιδεολογία τους και να εκλέγουν με βάση τη φιλοσοφία και την κοσμοθεωρία τους. Για τη δημοκρατία και την ελευθερία έχει χυθεί πολύ αίμα. Το "Μνημόνιο" έρχεται να αλλάξει την ιστορία των λαών, επιχειρεί να διαγράψει τα εκατομμύρια των νεκρών και των αντιφασιστικών κινημάτων, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ειρήνη.

Σήμερα τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα, οι κοινωνικές αδικίες και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπράττονται αφού έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός της συγκάλυψής τους. Οι ανθρωπιστικοί πόλεμοι και οι πανστρατιές κατά των λαών ενώνουν τους λαούς για αγώνες υπέρ της Ειρήνης. Το φασιστικής έμπνευσης κείμενο έχει ως στόχο την τρομοκράτηση των λαών και τη συκοφάντηση των προοδευτικών ιδεών.

Το κείμενο πρέπει να αποσυρθεί και να καταδικαστεί στη συνείδηση των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ