Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

ΕΙΠΕ Ο ΓΚΡΟΥΠ: «"Η ιδεολογία αυτή καθεαυτή προκαλεί το πρόβλημα, η ίδια η ιδεολογία είναι διεφθαρμένη, θεωρεί την τρομοκρατία ως μέθοδο διατήρησης της δικτατορίας του προλεταριάτου» (για την αντιγραφή: Γκέραν Λίντμπλαντ στα «ΝΕΑ»).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΚΟΥΡΤΟΥΑ: «Η συζήτηση θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από κομμουνιστικές δικτατορίες σε άλλες χώρες - Κούβα, Κίνα, Βιετνάμ...» (για την αντιγραφή: Γκέραν Λίντμπλαντ στα «ΝΕΑ»).

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΠΟΡΟ ΠΟΥ 'ΘΡΕΨΕ... «Δέχομαι μηνύματα που βρίζουν εμένα και τη μητέρα μου..." (το παράπονο του Γκέραν Λίντμπλαντ στα «ΝΕΑ»).

ΟΙ «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» ΖΟΥΝ! «Συνιστά σχεδόν τραγική ειρωνεία το γεγονός πως ακόμη και σήμερα κανείς στην Ελλάδα δεν τολμά να αντιπαραταχθεί στα χρεοκοπημένα κομμουνιστικά ιδεολογήματα (...) η κομμουνιστική αριστερά εξακολουθεί να κυριαρχεί ιδεολογικά στο ντόπιο πολιτικό σκηνικό. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη θα μπορούσε να υπάρξει από τη γελοία σχεδόν συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων πίσω από τις κραυγές αγωνίας του ΚΚΕ για το περίφημο Μνημόνιο καταδίκης των κομμουνιστικών εγκλημάτων του παρελθόντος;» (ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος στα «ΝΕΑ»).

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Οι κομμουνιστές, οι δημοκράτες, όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να σκέφτονται ανοιχτά δε θ' αφήσουν το κατάπτυστο αυτό κείμενο να περάσει ή και αν αυτό γίνει - με δεδομένους και τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης που υπάρχουν στο ΣτΕ - με "Μολών λαβέ" θα αντιμετωπίσουν όσους επιχειρήσουν να το εφαρμόσουν για να ξαναγραφεί η Ιστορία στα μέτρα τους» (από την παρέμβαση της Λιάνας Κανέλλη στο Στρασβούργο / μόνο στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»).

ΓΛΩΤΤΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ; «Δε γίνεται η κυρία Κανέλλη να εκπροσωπεί το ΚΚΕ (...) δεν μπορεί η Αριστερά να κατηγορεί για αντικομμουνιστές (!) άλλους αριστερούς αγωνιστές» (ο Στ. Σταυρόπουλος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ: «Στην αγορά των ιδεών, για λόγους ιστορικούς, η σταλινική Αριστερά παίζει χωρίς αντίπαλο. Η αστική παράταξη κέρδισε στρατιωτικά τον εμφύλιο και τον έχασε στο ιδεολογικό πεδίο (...) ο στείρος και βασισμένος στον εμφύλιο αντικομμουνισμός συνετρίβη, αλλά μαζί του ηττήθηκε και όλο το φτωχό ιδεολογικό υπόβαθρο της Δεξιάς» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΣΩΣΤΑ: «ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ»... «Ολη αυτή η αντικομμουνιστική υστερία είναι μόνο η αρχή, ο πρώτος στόχος. Οι λαοί που ξεσηκώνονται, τα κινήματα που φουντώνουν, οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται, οι νεολαίοι που δεν υποτάσσονται είναι οι επόμενοι στα μνημόνιά τους (...) φαίνεται ότι τα μέσα που χρησιμοποίησαν μέχρι τώρα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα (...) τόσα όπλα, τόσοι πολέμοι, τόσα λεφτά χωρίς αποτέλεσμα. Και υψώνουν και πάλι τείχη. Τείχη μίσους, τείχη επικίνδυνα (...) ξέρουν ότι από αυτό που φοβούνται δε θα γλιτώσουν. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη...» (ο Δημήτρης Παπαθανασίου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ