Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Στόχος ακόμα μια τετραετία...

Ακόμα μια τετραετία για την υλοποίηση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» επιζητεί ο Κ. Καραμανλής, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι «μεταρρυθμίσεις» πλήττουν τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε για πρώτη φορά δημόσια αυτή την επιδίωξή του, μιλώντας χτες το απόγευμα σε εκδήλωση των γυναικών της ΝΔ.

Αφού αναφέρθηκε στις «αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», που ξεκίνησε αυτήν την τετραετία, συνέχισε λέγοντας ότι «σχεδιάζουμε, ταυτόχρονα, και προετοιμάζουμε τις δράσεις μας για την επόμενη τετραετία», συνδέοντάς τες και με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στις «δράσεις» της επόμενης τετραετίας συμπεριέλαβε το «εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη», χωρίς να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος και την «εθνική ψηφιακή στρατηγική». Παράλληλα, μέσα και από τη συνταγματική αναθεώρηση, προωθείται η «απελευθέρωση της Παιδείας» (διάβαζε ιδιωτικά ΑΕΙ και πλήρης εμπορευματοποίηση), η «προστασία του περιβάλλοντος» (σ.σ. η αχαλίνωτη καταστροφή του) του, και «η περαιτέρω διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης» (σ.σ. ο παραπέρα ασφυκτικός έλεγχός της). «Προχωρούμε σε αναθεώρηση που θα επιτρέψει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», τόνισε.

Τίποτα το φιλολαϊκό δεν είχε να επιδείξει ο απολογισμός που επιχείρησε για τα σχεδόν δύο χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης. Επέσεισε τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, «δείκτες» που όμως δεν έχουν κανέναν θετικό - κάθε άλλο - «αντίκτυπο» στα λαϊκά στρώματα. Ετσι καυχήθηκε για το ότι «διαμορφώνουμε θεσμικό περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα», αναμασώντας το γνωστό παραμύθι έτσι θα έρθουν «οι νέες επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας» (σ.σ. ακόμα περιμένει...).

Αναφερόμενος στα προβλήματα από την κακοκαιρία υποστήριξε ότι ο κρατικός μηχανισμός είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και υπήρξε διαρκής κινητοποίηση, αλλά «υπήρξαν γεγονότα που δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθούν»(!). Γενικότερα, προσπάθησε να υποβαθμίσει την έκταση των προβλημάτων, λέγοντας ότι ήταν «περιορισμένης έκτασης τοπικά προβλήματα»(!), ενώ επικαλέστηκε και το ότι τα καιρικά φαινόμενα «δε συμβαίνουν συχνά σε αυτή την έκταση και με αυτήν την ένταση»(!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ