Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καιρικά...

ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ η κυβερνητική προσέγγιση για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν σε όλη τη χώρα. «Αν εξαιρέσουμε», λένε, τα Τέμπη, τη Λήμνο, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, την Ικαρία, την Εύβοια, τα χωριά της Καρδίτσας και την ορεινή Ελλάδα, ...όλα πάνε καλά.

Μόνο που αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Το γεγονός πως ολόκληρες περιοχές της χώρας (ορισμένες, υποτίθεται, και με εθνική ή κοινωνική σημασία) συνεχώς τις ...εξαιρούν. Κι όταν έχουμε συνεχείς εξαιρέσεις μιλάμε πλέον για αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Κι όταν οι περιοχές αυτές δεν εξαιρούνται ευθέως από τον κρατικό μηχανισμό, εξαιρούνται έμμεσα. Γιατί τις «εξαιρούν» οι εφοπλιστές από τα δρομολόγια, που τα φτιάχνουν όπως θέλουν μετά την «απελευθέρωση» της ναυτιλίας. Τους «εξαιρεί» η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ, που ασχολείται με το πώς θα αυτο-ξεπουληθεί αντί να κοιτάζει να ανανεώσει το δίκτυό της, και τόσοι άλλοι.

Είναι προφανές επίσης ότι η περίφημη (και «ριγμένη» για πολλοστή φορά από τον προϋπολογισμό) Πολιτική Προστασία συνίσταται πλέον στο πόσα πλάνα θα φανούν στα δελτία ειδήσεων με τον Φούρλα ή τον Βουλγαράκη να φοράνε κασκόλ και να χιονίζονται...

Ο άλλος πόλος αυτού του τραγέλαφου είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ και η αστεία αντιπολιτευτική τακτική του. Σε μετεωρολόγο μεταβλήθηκε, επί παραδείγματι, χτες, σε δηλώσεις του ο Κώστας Σκανδαλίδης. Συνέκρινε την ένταση των τωρινών χιονοπτώσεων με αυτές του 2002, υποστηρίζοντας ότι οι πρώτες είναι πολύ μικρότερης έντασης.

Ολα αυτά για ν' αποδείξει την ανικανότητα των σημερινών κυβερνώντων και να μας πει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα 'βαλε με ...«τα στοιχεία της φύσης», ενώ η ΝΔ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια τόση δα χιονοπτωσούλα.


Το μόνο καλό στην ιστορία, όπως καταλαβαίνετε, είναι πως έχουμε κάτι να παρακολουθούμε και να γελάμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ