Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέδωσε υπογραφές στον υπουργό των Εξωτερικών

Διαβεβαίωση του Π. Μολυβιάτη ότι αν το μνημόνιο φτάσει στο Συμβούλιο Υπουργών θα το απορρίψει

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιταχθεί σε περίπτωση που το αντικομμουνιστικό μνημόνιο έρθει στο Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, έδωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης, σε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, αποτελούμενη από τους Γεώργιο Α. Μαγκάκη, Στρατή Κόρακα και Δημήτρη Καλτσώνη, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα αντίθεσης στο μνημόνιο με 1.400 περίπου υπογραφές πολιτικών, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, δημοτικών συμβούλων και άλλων κοινωνικοπολιτικά δραστήριων ανθρώπων. Επίσης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε «ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την εκφρασμένη θέση της κυβέρνησης - θέση αντίθεσης προς το μνημόνιο - και διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα αντιταχθεί, σε περίπτωση που το εν λόγω σχέδιο σύστασης, έρθει για ψήφιση στο Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση ο Γ.Α. Μαγκάκης επισήμανε το γεγονός ότι «η ελληνική κοινή γνώμη, ο ελληνικός λαός έχει κινητοποιηθεί ακριβώς για να αποτρέψει μιαν επιχείρηση που αναπτύσσεται και που προφανώς σκοπεύει να οδηγήσει ξανά τη διεθνή ζωή σε απίστευτες εγκληματικές αναμετρήσεις, όπως ήταν η αναμέτρηση με τον "μακαρθισμό"» και χαρακτήρισε ως ιστορικό έγκλημα την προσπάθεια εξομοίωσης του χιτλερισμού με τα θύματά του, αυτούς που τον πολέμησαν. Τόνισε δε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση «έρχεται ν' ανοίξει την πόρτα για να αναπτυχθούν μεθοδεύσεις δίωξης της αριστερής ιδεολογίας, για να ξανακατρακυλήσει η ανθρωπότητα στην εγκληματική κατάσταση του "μακαρθισμού"». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε «η ελληνική κοινή γνώμη ευτυχώς αντιδρά. Εκφραση αυτής της αντίδρασης ήταν και το σημερινό μας διάβημα στον υπουργό Εξωτερικών. Και οφείλουμε να πούμε, με βαθιά ικανοποίηση, ότι όλες πραγματικά οι πολιτικές δυνάμεις του λαού μας, βεβαίως και η κυβέρνηση, η οποία τον εκπροσωπεί, συντάσσονται σ' αυτή την τοποθέτηση, ότι αυτή η μεθοδολογία πρέπει να καταπολεμηθεί».

Ο Στρ. Κόρακας, σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο κύριος υπουργός, και αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψής μας, μας διαβεβαίωσε άλλη μια φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αυτή την έκθεση και αν παρ' ελπίδα ψηφιστεί σήμερα (σ.σ. χτες) το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και έρθει η σύσταση που προτείνει ο εισηγητής στην επιτροπή υπουργών, η ελληνική κυβέρνηση θα την απορρίψει. Και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Πιστεύουμε ότι και αυτή η θέση είναι αποτέλεσμα και της ιστορίας του ελληνικού λαού, αλλά και της αντίδρασης που υπήρξε από ολόκληρη την κοινή γνώμη της χώρας μας, τις κοινωνικές της οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ