Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στο προσκήνιο το παραμύθι της «αποκέντρωσης»

Προβάλλοντας το μοντέλο της «αποκέντρωσης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο οποίο η κεντρική εξουσία θα αποδεσμευτεί ακόμα περισσότερο από τις παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, μεταφέροντας τα βάρη στο λαό, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε χτες τους αντιλαϊκούς στόχους του κόμματός του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στο «Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης» του συγκεκριμένου δήμου, υποστήριξε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες και σε κάθε περιοχή που έχει προβλήματα χρειάζεται «ευαισθησία και ανθρωπιά»...

Στηρίζοντας το μοντέλο του «εθελοντισμού» και της «φιλανθρωπίας», ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι, όταν «η εξουσία είναι στο δήμο, όταν είναι κοντά στον πολίτη, τότε και οι υπηρεσίες μπορεί να είναι κοντά στον πολίτη». Ο Γ. Παπανδρέου στηρίζοντας ακριβώς τους νόμους που ψήφισε το κόμμα του και με τους οποίους καταργήθηκε η ευθύνη της κεντρικής εξουσίας να παρέχει τους αναγκαίους πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ασκεί κοινωνική πολιτική, υπεραμύνθηκε της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στους δήμους.

Ο ίδιος βέβαια ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ όταν έρθει στην εξουσία θα δώσει τα «εργαλεία» και τους «πόρους» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να «αποκεντρώσει» τις «λειτουργίες» της. «Εργαλεία» που μεταφράζονται βέβαια στη δυνατότητα που έχουν δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία, να βάζει φόρους στους πολίτες και να ιδιωτικοποιεί τομείς αποκλειστικής ευθύνης του κράτους, όπως Παιδεία και Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ