Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ
Η ΠΑΣΚΕ ματαίωσε τις κινητοποιήσεις

Με τις ψήφους των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ , το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΕΛΤΑ, στη χτεσινή του συνεδρίαση ματαίωσε την απεργία που -έστω και με αυτά τα κουτσουρεμένα αιτήματα- είχε εξαγγείλει. Με πρόσχημα «τις λύσεις που δόθηκαν σε κάποια αιτήματα», η ΠΑΣΚΕ, προχώρησε σε αυτό που από την αρχή σχεδίαζε. Στην υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ταχυδρομικών και στο κλείσιμο της απεργίας με συνοπτικές διαδικασίες, όπως με τον ίδιο τρόπο την είχε εξαγγείλει, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων και με ένα πλαίσιο αιτημάτων, από το οποίο απουσίαζαν τα πραγματικά προβλήματα των ταχυδρομικών.

Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί και η «λύση» στα αιτήματα της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, την οποία έδωσαν κυβέρνηση και διοίκηση των ΕΛΤΑ και η οποία έγινε το άλλοθι για τη ματαίωση της απεργίας. Σύμφωνα με την απάντηση του Π. Κυριακόπουλου διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού, για το θέμα της έλλειψης προσωπικού, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την πρόσληψη 175 μονίμων υπαλλήλων, όταν η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΕΛΤΑ, ζητούσε τουλάχιστον 400 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά στην εισαγωγή του μοντέλου του «απασχολήσιμου» και στα ΕΛΤΑ, αφού αντί για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, θα προσλάβει 200 υπαλλήλους τετράωρης απασχόλησης και με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας.

Αυτή η επικίνδυνη αρχή, για τις εργασιακές σχέσεις και για τη δημιουργία στα ΕΛΤΑ εργαζομένων δεύτερης κατηγορίας, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, όχι μόνο την αποδέχτηκε, όχι μόνο έκανε πίσω από το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά την προέβαλε και ως «λύση» για να πουλήσει την απεργία.

«Η ματαίωση της απεργίας από την ΠΑΣΚΕ- υπογράμμισε ο Γιώργος Κρίκας, στέλεχος της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» - επιβεβαίωσε την εκτίμηση της παράταξης, τόσο όσον αφορά τη μεθόδευση, όσο και το περιεχόμενο, ότι επρόκειτο για μια απεργία στημένη και χωρίς προοπτική. Δυστυχώς, η ηγεσία της ΟΜΕ-ΕΛΤΑ, πρωτοστατεί σε ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού των ταχυδρομικών, που οδηγεί στον εκφυλισμό των αγώνων και τους αποτρέπει από τη συμμετοχή τους στα συνδικάτα. Δε φτάνει που προκήρυξε μια απεργία, στα αιτήματα της οποίας δεν περιλαμβάνονταν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του δημόσιου ταχυδρομείου, αλλά προχώρησε στο ξεπούλημά της, μετά από συνεννόηση με κυβέρνηση και διοίκηση.

Η «Δημοκρατική Συνεργασία» καλεί τους ταχυδρομικούς να μην υποχωρήσουν. Τους καλεί να παλέψουν για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη του δημόσιου ταχυδρομείου, θ' αποτρέπει την ιδιωτικοποίηση, τον τεμαχισμό και την εκχώρηση των προσοδοφόρων υπηρεσιών του. Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων, -τονίζει η παράταξη- από τα κάτω και η δημιουργία μετώπου αντίστασης, μπορεί να υπερασπίσει τα εργατικά δικαιώματα και ν' ανατρέψει το κλίμα τρομοκρατίας και εντατικοποίησης στους εργασιακούς χώρους, κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης, διοίκησης και συνδικαλιστικής ηγεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ